Bonucci najplaćeniji igrač u Seriji A

Italijanska Gazzetta dello Sport objavila je danas podatke o najplaćenijim igračima u Seriji A. 

Obzirom da je prelazni rok bio veoma buran kod Italijana, mnoge stvari su se promijenile kada su u pitanju najplaćeniji igrači. Neke od najvećih zvijezda lige poput Paula Dybale ili Gianluigija Donnarumme odlučile su da produže ugovore i sada imaju znatno veća primanja. 

Ipak, na prvom mjestu nije nijedan od njih dvojice već su tu defanzivac Milana Leonardo Bonucci i napadač Juventusa Gonzalo Higuain. Oni godišnje zarađuju oko 7,5 miliona eura s tim da italijanski fudbaler uz određene bonuse može maksimalno zaraditi čak 10 miliona eura.

Na trećem mjestu je usamljen Argentinac iz redova Juventusa Paulo Dybala sa primanjima od sedam miliona eura, dok četvrto mjesto dijele novo pojačanje Juvea Douglas Costa i golman Milana Gianluigi Donnarumma sa po šest miliona eura godišnjih primanja od ugovora s klubom. 

Kada su u pitanju treneri, isti izvor prenosi da je uvjerljivo najplaćeniji Juventusov Allegri sa primanjima od sedam miliona eura, dok je iza njega Interov Luciano Spalletti sa tri miliona eura manje.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji