Pioli razočaran, navijači Milana srećni zbog ispadanja

Ekipa Milana je u jednom trenutku imala sve u svojim rukama, vođstvo protiv oslabljenog Liverpoola, veliku podršku sa tribina i otvoren put ka nokaut fazi Lige šampiona. A onda se sve raspalo...


Liverpool je početkom drugog poluvremena uspeo da preokrene rezultat i održi vođstvo od 2:1 do kraja meča.


„Znali smo da je ova grupa neverovatno teška, kao i večerašnji meč, ali nažalost nismo uspeli da zadržimo dovoljno visok tempo. Napravili smo previše grešaka, koje su na ovom nivou skupe. To nas je koštalo evropskog proleća. Nismo imali iskustva za ovakvo takmičenje„, rekao je Stefano Pioli i nastavio:


„Videli smo kakvi protivnici postoje u Evropi, kakav je potreban kvalitet i fokus, pa ćemo iz toga učiti. Naš cilj je bio ostanak u Evropi, ali pokušaćemo da izvučemo pouke iz ovog iskustva i nastavimo da rastemo. Ovo je zaista razočaravajuće, ali će pomoći u procesu rasta. Potrebna su nam ovakva iskustva da bismo bili jači u budućnosti”, istakao je trener Milana.


Čudno zvuči, ali mnogi navijači Rossonera su pomalo srećni što je njihov tim završio na dnu grupe i neće više igrati Evropu ove sezone. To znači da sada mogu da se usredsrede na trku za Scudetto. Gradski rival Inter je isto doživeo prošle sezone, odmah ispao iz Lige šampiona i na kraju bio prvak Italije. Pioli to nije komentarisao, ali kaže da je razgovarao sa Kloppom o mnogim stvarima.


„Pričali smo o svemu. Klopu je trebalo nekoliko godina ulaganja pre nego što je došao na ovaj nivo sa Liverpulom. To je proces. Kažem, moramo da iskoristimo ovo iskustvo i da nastavimo da rastemo. Našim navijačima možemo samo da se zahvalimo na sjajnoj atmosferi i podršci.”

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji