LIGA ŠAMPIONA: Milan izgubio od Liverpoola i ispao iz Evrope

Fudbaleri Milana večeras dočekuju Liverpool u 6. kolu grupne faze Lige šampiona.


Fudbaleri Liverpoola pobedili su u gostima tim Milana 2:1, dok je Atletico Madrid takođe kao gost savladao Porto 3:1 u mečevima poslednjeg kola B grupe Lige šampiona.


Pre početka utakmica poslednjeg kola u Grupi B znalo se jedino da je Liverpool obezbedio prvo mesto sa maksimalnih pet bodova i 15 osvojenih bodova.


Porto je bio drugi u grupi sa bodom više od Milana i Atletica.


Na San Siru se očekivao spektakl. Milan sa sedam i Liverpool sa šest titula prvaka Evrope spadaju u red najslavnijih i najuspešnijih klubova na svetu. Dva puta su bili i direktni rivali u finalu Lige šampiona – Liverpool je pobedio u istorijskom preokretu 2005. u Istanbulu, a Milan dve godine kasnije u Atini.


Istina, Rossonerima je trebalo da bude olakšan posao, jer je rasterećeni Liverpool izašao na San Siro u šarenom sastavu. Jirgen Klop je odmarao većinu standardnih igrača sa izuzetkom udarnog tandema u špicu napada Salah – Mane.


Liverpool je pre meča imao samo jedan motiv – nijedan engleski tim u istoriji Lige šampiona nije imao maksimalna učinak, svih šest pobeda u grupnoj fazi.


U startnoj postavi engleskog tima bio je između ostalih Tajler Morton, 19-godišnji momak koji ima samo jedan odigran meč u Premijer ligi.


Rossoneri su naravno bili u najjačem sastavu, predvođeni 38-godišnim Zlatanom Ibrahimovićem.


Odlično je počelo po Milan. Poveo je u 29. minutu. Alison Beker je nakon kornera kratko odbio loptu, a Fikajo Tomori sa samo nekoliko metara lako zatresao mrežu Brazilca. Alison je večeras jubilarni 150. put stajao na golu Redsa.


Rasterećeni Liverpool je brzo uzvratio. U 36. minutu Oks Čembrlen je snažno šutirao, golman Manjan odbio loptu, natrčao je Mo Salah i iz prve je poslao u mrežu – 1:1. Njegov sedmi gol u Ligi šampiona ove sezone što je rekordan broj glova jednog fudbalera Redsa u ovom takmičenju.


Takođe, Mo Salah je postao prvi igrač Liverpula posle slavnog Jana Raša, koji je postigao 20 ili više golova u svim takmičnjima pet sezona zaredom.


U drugom poluvremenu fudbaleri Milana kao da su izgoreli u prevelikoj želji da dođu do bodova i obezbede evropsko proleće.


Preokret je usledio u 55. minutu. Loše je reagovao strelac gola za domaći tim Tomori, do lopte je došao Sadio Mane. Senegalac je pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu šalje Divok Origi – 1:2.


U 61. mimutu mogao je Rade Krunić da donese izjednačenje, ali je iz povoljne prilike šutirao iznad gola.


Do kraja meča fudbaleri domaćeg tima pokušavali su bar da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli. Meč je završen pobedom Liverpoola od 2:1.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji