Milan prihvatio ponudu, Sosa dobio ugovor života

Argentinac u naredna dva dana menja sredinu jer prelazni rok u Turskoj i dalje traje...

U Turskoj prelazni rok traje još dva dana i u ta dva dana treba očekivati barem dve-tri bombice! Jedna praktično već aktivirana i ime joj je Jose Sosa. Saga u trouglu Milan - Sosa - Trabzon napokon je privedena kraju, javljaju mediji na Apeninima, i to tako što će sve tri strane biti zadovoljne.

Naime, Rossoneri su prihvatili ponudu turskog kluba tešku 5.500.000 evra čime su otplatili najveći deo uloženog novca u ovog veterana pre godinu dana - plaćen Besiktasu 7.500.000 evra - što čelnike kluba čini zadovoljnim; Trabzon naposletku dobija toliko željeno, zvučno pojačanje, i pridružuje ga letos pristiglim vedetama (Burak Yilmaz i Juraj Kucka); a daleko najzadovoljniji u celoj priči trebalo bi da bude sam fudbaler jer se izborio za ugovor karijere.

Pazite sad - u 32. godini i situaciji gde ima čvrst ugovor sa svojim trenutnim timom (dakle, obavezno je poveće obeštećenje), i sve posle blede sezone u kojoj na 18 utakmica nije postigao nijedan gol, Sosa je dobio trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni?!

Podsetimo, on je pre samo nekoliko nedelja odbio 5.000.000 jer je "želeo da ostane u Milanu", ali očigledno da pojačanu verziju nije mogao.

I za kraj samo da uporedimo: plata na San Siru trenutno mu je 1.500.000 evra po sezoni.

Kako odoleti? Pa neka i smer bude takav da se iz redova sedmostrukog šampiona Evrope seliš u osrednji turski klub...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji