Raiola nema kome da proda Donnarummu

Buffon je poremetio planove bogataša u letnjem prelaznom roku. Kada je postalo jasno da mu Juventus ne da novi ugovor, a da on želi da nastavi karijeru, bilo je to alarm za mnoge klubove da krenu po Buffona. Prvi među njima je PSG što će poremetiti planove Mina Raiole...

Kontroverzni menadžer je kao jedan od planova za ovo leta zacrtao i prodaju Gianluigija Donnarumme kojeg ni u Milanu ne žele da zadržavaju ako stigne neka dobra ponuda od oko 70.000.000 evra. Raiola odavno radi na tome, ali su mu u se u međuvremenu mnoga vrata zatvorila. Real Madrid ne želi da posluje sa Raiolom, a već je odredio i druge mete za Navasovog naslednika. Prva opcija je Allison iz Rome, a druga Kepa iz Bilbaa. Priča sa Juventusom oko Donnarumme je propala jer ni mladi golman ne želi tamo i Raioli je ostao samo PSG gde ima nekoliko svojih klijenata.

Ali sada je Buffon i to poremetio!

Paris Saint Germain je rešio da iskoristi situaciju. Mnogo isplativije im je da dovedu Buffona Donnarummu ili Oblaka koji im je bio prva meta ali košta 100.000.000 evra. Neće morati da plaćaju obeštećenje, a veteran traži manju platu od mlađeg zemljaka i nema posebne uslove kao Raiolin klijent. Umesto da plaće desetine miliona evra obeštećenja, PSG može da dovede boljeg golmana od Donnarumme za džabe i da pri tome ne krši finansijski fer-plej. Ponudili su Buffonu 14.000.000 evra za dva sezone i bogate premije, a to je prilično više od onoga što je imao u Juventusu. Plan direktora Enriquea i novog trenera Tuhela je da uz Buffona stasava i Areola koji je očigledno rano gurnut na gol Svetaca i sagoreo je.

Raioli sada ostaje Liverpool kao jedi i tanka opcija da udomi Donnarummu. Klopp traži golmana jer nema puno poverenje u Kariusa, a Mignolet će napustiti klub. Raiola mu je ponudio Donnarummu, ali na Enfildu ne žele da se bave prelaznim rokom dok ne prođe finale sa Realom. I teško da će platiti ono što Milan traži... Raiola sada nema gde da gurne svoju zlatnu koku.

Ali i Rossoneri su svesni da moraju da reše situaciju jer su već doveli Reinu za visoku platu, tu je i a Donnarummin stariji brat Antonio, klub ima i talentovanog Plizzarija, a na platnom spisku je i Brazilac Gabriel. To je petorica golmana čije plate na bruto nivou premašuju sumu od 20.000.000 evra godišnje. Neko mora da ode...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji