Pre tačno godinu dana Piatek je nosio dres Cracovie: Nisam mislio da ću ikada doći u Milan, a sada pored mene stoji Paolo Maldini

Krzysztof Piatek je odisao samopouzdanjem konferenciji za medije nakon potpisivanja ugovora sa Milanom. Doskorašnji napadač Genoe kaže da će učiniti sve da postigne pogodak na svakoj utakmici i da Rossonerima obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Poljak kaže da je očekivao interesovanje drugih klubova nakon 13 postignutih golova u prvom delu sezone, ali nije mogao da predpostavi da će jedan od njih biti velikan sa San Sira.

"Za mene je ovo još jedan korak napred u karijeri. Nadam se da mogu dobro da igram sa Cutroneom, želimo zajendo da postignemo mnogo ciljeva, nadam se da će stvari ići dobro. Mogu da igram sa drugim napadačem u tandemu", rekao je Piatek.

U ovo vreme pre godinu dana Piatek je nosio dres Cracovie. Ono što se dogodilo u poslednjih šest meseci deluje bukvalno kao san.

"Nisam mislio da ću ikada doći ovamo. Pored mene je Maldini, kome sam se uvek divio. Za mene je velika čast biti ovde. Rođen sam spreman, sada sam spreman i učiniću sve da vratum Milan u Ligu šampiona. Boriću se za Milan. Bio sam Milanov navijač dok sam odrastao, bio je san da zaigram ovde. Sedeti pored legendi kao što su Maldini i Leonardo je velika čast. Ovde mogu da kažem bilo šta, ali sve će se odlučivati na terenu. Zadovoljstvo mi je što sam ovde u Milanu. Ja sam napadač i želim da postignem gol u svakoj utakmici, radiću jako i onda ćemo videti šta će se dešavati na terenu".

Ipak ništa nije slučajno. Prošlu sezonu je završio sa 21 postignutim golom u poljskoj Ekstraklasi, a ovu polusezonu sa 13 golova u Seriji A.

"Uvek sam verovao u sebe. Hteo sam da pokažem nešto dobro u Seriji A kada sam došao u Genou. Važno mi je da postignem gol jer sam napadač, ali sam ista osoba kao i pre nego što sam došao u Genou. Fudbal je takav, nepredvidiv. Očekivao sam da će se nakon 13 golova drugi klubovi interesovati, ali nisam očekivao da će Milan biti jedan od njih. Sezona u Genoi je bila pomalo burna, ali to je fudbal".

A sada San Siro, velika scena, ogroman stadion, veliki pritisak.

"Sjajno je igrati na San Siru, ali mislim da će sve zavisiti od toga šta se dešava na terenu. Fokusiran sam na to i učiniću najbolje od sebe da postižem golove. Način slavlja kao "revolveraš" je moj stil, to je nešto što prirodno dolazi. Voleo bih da igram u Ligi šampiona. Velika je radost igrati za Milan i potrudiću se da postižem golove za ove klupske boje", zaključio je Piatek.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji