Milanov plan za Ligu šampiona - Sergej!

Neće biti jeftin...

Lazieva odluka da za 9.000.000 evra od Genka otkupi preostalih 50 odsto ugovora Sergeja Milinković Savića pojasnila je mnogo toga. Na primer, zašto je predsednik rimskog kluba Claudio Lotito odbijao da 22-godišnjeg fudbalera proda prvo za 50.000.000 evra, a kasnije - kako je sam tvrdio - i celih 70.000.000.

Ali sada kada je Milinković Savić samo Laziev, nema sumnje da će Lotito sledeće leto iskoristiti da prodajom srpskog internacionalca obezbedi stabilno finansiranje kluba. Prema informacijama iz Italije, možda i Sergejovom prodajom Milanu!

Novi kineski vlasnici Milana ovog leta su već doveli 11 novajlija, ali su operativci Marco Fassone i Massimo Mirabelli samo nastavili da razmišljaju o tome kako da dodatno osnaže ekipu. Procenili su da je centralni vezista neophodan, pa će već u januaru krenuti na Udineseovog Čeha Jakuba Jankta.

Međutim, prava bomba predviđena je za letnji prelazni rok kada će Rossoneri krenuti po Milinković Savića. Problem je samo što je veoma jasno da će Lotito, poznat kao vrlo težak pregovarač, tražiti ogroman novac, pa je preduslov da Milan uopšte uđe u celu priču - plasman u Ligu šampiona. Učešće u elitnom evropskom takmičenju dalo bi Rossonerima prostora da se razmašu na pijaci.

Milinković Savić bi mogao da bude prva meta, posebno ako se dobro pokaže u nedeljnom derbiju Lazia i Milana na Olimpiku, mada postoji opasnost da obilne padavine na Apeninima odlože taj susret.

Inače, informaciju o Milanovoj ambiciji da dovede Sergeja objavio je torinski Tuttosport, a nije tajna da će Rossonerima najveću konkurenciju za srpskog fudbalera predstavljati baš - torinski Juventus.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji