Milan prodao najviše sezonskih karata ove sezone

Broj navijača u porastu, zahvaljujući Milanu. Kao i obično, na "tvrđavi" u Torinu mesta ni za lek, zbog čega Napoli ima tako malo pretplatnika?

Kada pogledate podatke od prošle sezone, broj navijača u Seriji A će biti u porastu. Za to je naravno zaslužna jaka transfer kampanja Milana, do sada je prodato ukupno oko 280 000 pretplatnih ulaznica, što je tridesetak hiljada više nego prošle sezone.

Kampanja nije gotova, kraj je avgustovskih odmora, za očekivati je da milanski klubovi prodaju još pretplatnih karata.

Milan je prodao gotovo duplo više ulaznica nego prošle sezone kada je bio na istorijskom minimumu, od 16500, sada je oko 31 000 koliko ima i Inter. Oni su prodali svega 3000 više, ali delom je to razočaranje zbog prelaznog roka od koga su više očekivali. Tradicionalno, Inter ima najbolju posetu u Seriji A.

Prodaja ulaznica u odnosu na prošlu sezonu


Juventus je svoje ulaznice rasprodao kao i prošle godine. I tada je pušteno 29 200 pretplatnih karata, planule su za par sati, Juve ima manji stadion od "Meazze", "Olimpica", "San Paola", ali svaku utakmicu je rasprodat, oko 38 000 ulaznica, odnosno ostatak od pretplate je razgrabljen za svaki meč.

Roma je na 20 000 pretplatnika, tek 1000 više nego prošle sezone, slede Đenova koja ima vernu publiku, ali i oko hiljadu manje pretplatnika nego prošle godine. Fiorentina je izgubila čak 3000 navijača sa godišnjom ulaznicom, jasno i zbog čega, isto tako, Atalanta je dobila 3000 više posle neverovatne sezone.

Lazio ima samo 11 000 pretplatnika, ali to je čak 6000 više nego prošle sezone, ovde nisu u pitanju fudbalske stvati već bojkot Lotita, a začuđujuće zvuči da Napoli ima tek 6000 pretplatnika i pretposlednji je u ligi, jedino Sassuolo ima manje. No, "San Paolo" je pun u derbijima, a pretplatnika nema pre svega jer navijači nemaju novca, mada delom nisu zadovoljni politikom kluba, deo i bojkotuje predsednika De Laurentiisa.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji