Bacca je bolji napadač od Higuaina i Milan će pobediti Juventus u derbiju!

Odavno Serija A nije kao što je nekad bila. Nema više toliko kvalitetnih igrača, legendi fudbala, a još je manje napadača svetske klase kao što su nekad bili Ronaldo, Gabriel Batistuta, Andriy Shevchenko, David Trezeguet, Christian Vieri, Alessandro Del Piero, Roberto Baggio, Filippo Inzaghi, Giuseppe Signori... Ali i Faustino Asprilla. Upravo je čuveni golgeter Parme želeo da kaže koju reč na konto velikog derbija koji će u subotu od 20.45 odigrati Juventus i Milan i izazove opšte razmimoilaženje u razmišljanju među ljubiteljima italijanskog fudbala.

On je, naime, prvo uporedio kvalitete dvojice ponajboljih centarfora Serije A, Gonzala Higuaina i Carlosa Bacce i Kolumbijca odredio kao generalno boljeg napadača. Logično, s obzirom da su Asprilja i Bacca sunarodnici, ali evo i kako je nekadašnji as Parme uporedio današnje vedete Bianconera i Rossonera.

"Bacca je napadač na istom nivou kao Higuain. Ali, u nekim stvarima ga smatram i boljim napadačem od Higuaina. Gonzalo može da računa na to da će ceo tim raditi za njega, dok je Bacca klasičan centarfor gde dosta posla radi sam", kaže Asprilla.

Za predstojeći sudar dva velikana italijanskog fudbala Asprilla smatra da je Juventus favorit, ali da će ekipa Vincenza Montele izaći kao pobednik!

"Juventus je favorit u ovoj utakmici, ali biću hrabar pa ću reći da će Milan slaviti rezultatom 3:2".

Asprilla je imao i šta da kaže na račun još jednog sunarodnika, ovog puta iz redova Stare dame - Juana Cuadrada.

"Juan je najbolji dribler u Italiji i može da postane jedan od najboljih na svetu. On je već na nivou Arjena Robbena, a može da bude još jači i bolji. Samo mora da nauči kako se žrtvuje za tim i bude još efikasniji u udarcima ka golu".

Da vidimo vaša mišljenja...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji