Donnarumma: Ne postoji ništa lepše od igranja za Milan

Italijanska fudbalska janost nema dilemu - talentovani Gianluigi Donarumma bi mogao jednog dana da bude pravi naslednik imenjaka Buffona. Naravno, ukoliko 17-godišnji golman Milana nastavi da se razvija u pravom smeru i brani standardno za tim sa San Sira.

Ipak, sve češće u medijima provejava i informacija da ga Juventus stvarno želi kao naslednika Buffona i to na svom golu kada legendarni čuvar mreže bude rekao zbogom. Pitanje je samo da li Gigi mlađi želi romansu sa Starom damom.

Jeste malo zapelo oko njegovog novog ugovora u Milanu, jer je glupo da brani za stipendiju u prvom timu kada je uveliko uplivao u seniosrke vode, ali ga to trenutno ni malo ne brine.

“Menadžer Mino Raiola vodi računa o novom ugovoru i znam da neće biti nikakvih problema”, istakao je Donnarumma u intervjuu za La Stampu.

Malo kasnije stigao je i odgovor koji se neće svideti fanovima Juventusa.

“Gde vidim sebe sa 38 godina? Pa vidim kako branim u klubu koji volim, onom za koji navijam od malih nogu. Ne postoji ništa bolje i lepše od toga na svetu. Nadam se da ću biti aktivan i u tim poznim fudbalskim godinama, a da ću u roku od narednih deset godina poneti i kapitensku traku Milana”, rekao je sjajni Donnarumma.

Tajna uspeha sa Rossonerima je jednostavna.

“Kada ne pobeđujete postajete nervozni. Sa Montellom se povratio izgubljeni entuzijazam, postali smo svesni da imamo veliki potencijal i da smo tim iz vrha Serije A”, zaključio je Donnarumma.

Zanimljivo, Milan i Juventus večeras na San Siru igraju derbi 9. kola Serije A, pa će nastup mladog golmana biti pod posebnom lupom u svetlu poslednjih izjava.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji