Gattuso: Morali da rizikujemo da održimo san o LŠ

Fudbaleri Milana remuizirali su sa Sasuolom 1:1 u poslednjem meču 31. kola Serije A, a trener Milaneza Gennaro Gattuso bio je svestan posle meča da je njegov tim „propustio ogromnu priliku.“

Rossoneri nisu uspeli da savladaju Sassuolo i iskoriste kikseve Intera i Rome i približe se plasmanu u Ligu Šampiona.

„Ne mislim da je bila greška u formaciji, ne mislim da je bila nedovoljno ofanzivna. Mi smo napravili dovoljno šansi za golove u prvom poluvremenu, a ukupno smo imali preko 20 šuteva na gol. Ono što nam je nedostajalo bili su silovitost i odlučnost“, rekao je 40-godišnji trener Milana.

„Na kraju smo jedva izborili i bod – jasno je da smo delovali nedovoljno spremno u poslednjoj trećini meča“, izjavio je nekadašnji vezista Milana i italijanske reprezentacije.

„Morali smo da probamo formaciju 3-4-3, morali smo da se kockamo da bismo održali san o Ligi šampiona. Možda nije bilo baš dobro organizovano, što se meni nimalo ne sviđa, ali smo u tim okolnostima morali da probamo“, dodao je Italijan.

„Bitno je ne tražiti alibije jer se sa njima ne stiže nikuda. Propustili smo veliku šansu da se još ozbiljnije uključimo u trku za Ligu šampiona“, zaključio je nedvosmisleno Gattuso.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji