Gattuso dobio novi ugovor, ali postavio i nekoliko uslova čelnicima Milana

Italijanski stručnjak Gennaro Gattuso u narednih nekoliko dana trebao bi potpisati novi ugovor s Milanom koji će ga s ovim klubom vezati na narednih nekoliko sezona.

Gattuso je po drugi put u svojoj karijeri došao na mjesto trenera Milana, ali se ovaj put mnogo bolje pokazao. Milan je konačno zaigrao prema očekivanjima u ovoj sezoni i sasvim logičan potez je da Gattuso bude nagrađen novim ugovorom.

Zanimljivo je da trener Milana prema sadašnjem ugovoru godišnje zarađuje samo 120.000 eura, a njegova plata bi prema novom ugovoru trebala biti deset puta veća. Čelnici kluba razgovarali su s Gattusom o planovima u budućnosti i posebno za narednu sezonu.

Gattuso će sigurno na ljeto napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru i čini se da je već odlučio koga će pustiti da ide. Navodno, Gattuso je rekao čelnicima kluba da mogu slobodno prodati Gianluigija Donnarummu jer on u ekipi ne želi igrače koji će kvariti atmosferu pričom da žele napustiti klub.

Također, njegov uslov je da Davide Calabria i Patrick Cutrone ostanu i dobiju nove ugovore jer vjeruje da će u budućnosti upravo oni biti nosioci igre Rossonera.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji