Ništa Leicester, ništa Napoli - Milan kupio Lapagola! (VIDEO)

Transfer 10.000.000 evra. Napadač dobio povećanje plate od sedam i po puta!

Bajkovita sezone Gianluce Lapadule u Pescari je dobila krunu. Senzacija Serije B će u narednih pet godina igrati za Milan. Rossoneri su uspeli da prestignu konkurenciju i ugrabe napadača koji je rešetao mreže u drugoligaškom karavanu prošle sezone.

Milan je sinoć dogovorio sve detalje Lapadulinog transfera, što je prilično iznenađenje jer Rossoneri nisu važili za favorita u trci za napadača Pescare. Lapadulu su želeli Lester i Napoli, Juventus je želeo da ga kapariše preko kombinacije sa Sassuolom, a u igri je bila i Genoa. Milan se tek stidljivo pominjao, ali je Galliani sinoć uspeo da prestigne konkurenciju.

Slavni klub će platiti Pescari obeštećenje od 10.000.000 evra što je za dva miliona više od onoga što je nudio Napoli. Iako je Pescara pristala na raniju ponudu Napolija. Konačnu dluku je doneo sam igrač jer je dobio bolje uslove od Rossonera nego od Napolitanaca. Za Milan će potpisati ugovor na četiri plus jednu godinu. Godišnja plata će iznositi 1.200.000 evra u koje su uključeno realni bonusi koje će biti lako ostvariti. Napoli je nudio 650.000 evra po sezoni za ugovor na četiri godine. U Pescari je zarađivao 160.000 evra godišnje što znači da je dobio povećanje plate od sedam i po puta.
Lapadula je jutros doputovao u Milano na lekarske preglede i potpis ugovora. On će biti prvo pojačanje Rossonera ovog leta u kojem se očekuje nova velika rekonstrukcija ekipe. Njegov dolazak je možda uvod u prodaju Luiza Adriana ili Carlosa Bacce. Minule sezone Italijan je eksplodirao u Seriji B i dobio nadimak Lapagol, a mnogi su njegovu sudbinu poredili sa životnom pričom Jamie-a Vardy-a. Ponikao je u Juventusu, ali nikada nije dobio pravu šansu i kalio se po niželigaškim klubovima, da bi prethodne sezone u 27. godini eksplodirao u Pescari kod Massima Odda i sa 30 golova bio najzaslužniji za povratak Delfina u Seriju A.



(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji