Italijanski klubovi ne žele da odstupe: Traži se oštra kazna za tri odmetnika za Superligu Evrope

Serija A se podigla na noge i neće tako lako preći preko minulih dešavanja.


Projekat zvani Superliga Evrope ugušio se već na samom svog početku. Bura se polako stišava, od takmičenja i definitivno neće biti ništa, ali mnogi ne žele da samo tek tako pređu preko svega, te zahtevaju drakonske kazne za inicijatore haosa u evropskom fudbalu.


U Seriji A je tako pokrenuta peticija od strane 11 klubova da se Juventus, Inter i Milan drakonski kazne, kako im ne bi ponovo palo na pamet da ponove sličnu stvar. Zarad novca bili su spremni da napuste sve ostale na Apeninima, što sigurno ostali nisu gledali sa nekom posebnom blagonaklonošću.


Među 11 klubova koji su peticiju potpisali nalaze se Roma, Torino, Bolonja, Parma, Đenova, Kaljari, Sampdorija, Sasuolo, Specija, Benevento i Krotone. Oni su izrazili potrebu za sazivanjem hitnog sastanka, a povod je bio analiza ozbiljnih radnji koje su izvršili Juventus, Inter i Milan povezano, ne razmišljajući o posledicama.


U saopštenju je naglašeno da su tri kluba razvila i potpisala projekat Superlige u tajnosti, krijući se čak i od međunarodnih tela, te ujedno čitavog italijanskog sporta. Tako su načinili veliku štetu Seriji A i sistemu domaćeg fudbala. Njima se zamera što nisu formalno istupili iz ovog takmičenja, zbog čega se zahtevaju još veće sankcije.


Isti ovi klubovi se zalažu za to da se omogući veći priliv novca u italijanski fudbal. Naime, projekat koji je osmislio Dal Pino predviđa dobit od 1.700.000.000 evra za italijanske klubove, a Skupština je za njega glasala potpuno ujedinjeno. Prema ovome, fondovi treba da upravljaju TV pravima Serije A, a klubovi treba da se obavežu da neće podržati nova takmičenja poput Superlige.


Svoj paraf na inicijativu za kažnjavanje nisu želeli da stave Napoli, Lacio, Fjorentina, Atlanta, Udineze i Verona. Oni su, barem po ovom pitanju, za sada želeli da ostanu krajnje neutralni.


(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji