Legenda Milana: Da biram, uzeo bih Sergeja, samo da ima para

Demetrio Albertini, nekadašnji vezista Italije i Milana pre bi izabrao Sergeja Milinković-Savića nego Frenka Kesija u svom timu.


Osvrnuo se i na dosadašnji tok sezone u kom je Milan bio prvi u Seriji A, ali je pre dva meseca prepustio prvo mesto Interu.


„Ne smete da se osvrćete preko ramena, jer se strah onda povećava. Prva stvar kojom morate da ovladate je strah od protivnika. Milan mora da bude svestan da je to jedinstvena grupa koja veruje u ono što radi“, rekao je Albertini, a prenosi Fudbal Italija.


Pozvao se i na Dijega Simeonea rekavši da ni najbolje ekipe ne pobeđuju uvek.


„Ne znam koje probleme Milan trenutno ima, ali najveći timovi mogu da stignu do cilja ako uspeju da se izbore sa negativnim momentima“, dodaje Albertini.


Ti problemi delom su uzrokovani povredama i izostancima nekih igrača poput Zlatana Ibrahimovića, koji je dokazao da i sa skoro 40 godina može da se igra na vrhunskom nivou.


Albertini to ne smatra izgovorom. Napominje i da su uvek potrebna pojačanja, a kada bi morao da bira između Sergeja Milinković-Savića ili Frenka Kesija, birao bi Srbina.


„Ako bih morao da biram, uzeo bih Milinković-Savića, mada zavisi od budžeta. On ima osobine šampiona. Uvek mi se dopadao i Kesi. Prvi je talenat, drugi je malo konstantniji. Kesi ostaje bitan u Milanu, a bio bi isti takav i u mnogim drugim klubovima“, rekao je Albertini.


(Nova.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji