Allegri oprezan pred derbi sa Milanom

Trener fudbalera Juventusa Massimiliano Allegri rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećem derbiju sa Milanom u italijanskom prvenstvu.

Juventus je prvi na tabeli sa pet bodova prednosti nad Romom i Milanom. Crno-beli su jedini poraz u prvenstvu pretrpeli prošlog meseca u derbiju protiv Intera.

Šampion Italije vezao je četiri pobede, a Milan pet utakmica bez poraza i popeo se na treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao Roma.

"Moram da čestitam Milanu pošto imaju dobre rezultate u prvenstvu. Imaju nekoliko mladih igrača koji će biti budućnost italijanske reprezentacije. Utakmice Milana i Juventusa su uvek tesne. Protiv Intera smo bili favoriti i dobili smo dobar udarac", rekao je Allegri, preneo je Omnisport.

Utakmica Milana i Juventusa igra se u subotu od 20.45 na San Siru.

"Moramo da budemo oprezni, Suso i Niang imaju dobru tehniku, Carlos Bacca je dobar napadač, a Giacomo Bonaventura je kreator igre. Poštujemo Milan. Oni imaju mlad tim, jaki su. Zaslužili su drugo mesto na tabeli, ali sezona je duga", rekao je Allegri, koji je 2011. godine osvojio poslednju titulu Milana.

Trener crno-belih dodao je da se nada da će Mario Mandžukić biti spreman, pošto je zbog povrede primicača propustio duel sa Lyonom u Ligi šampiona. Utakmicu na San Siru propustiće Giorgio Chiellini i Marko Pjaca zbog povreda.

Allegri će najverovatnije ostaviti na klupi Juana Cuadrada, uprkos tome što je postigao pobedonosni gol protiv Lyona.

"Brojke vam govore, on je bio ključan igrač. Zaslužuje da bude starter, ali potrebno mi je da igrači kao što je on ostvare uticaj kada ulaze sa klupe", rekao je Allegri.

(Beta.rs)
Noviji Stariji