Pjaca će u Milan za 15-ak milijuna eura... i to tek krajem kolovoza!

Iako Dinamov sportski direktor Vukelić kaže da 'pole position' drže Englezi, Milan je najbolja opcija, čak i da plati manje, jer ne igra Europu pa se ne žuri.

Marko Pjaca jedan je od najzanimljivijih dragulja na europskoj nogometnoj tržnici. Hrvatski reprezentativac i najbolji igrač Dinama ovoga će ljeta u svakom slučaju promijeniti sredinu. Pa se iz modroga kluba zaputiti u svoju prvu inozemnu avanturu. No, još nije poznato gdje će Pjaca nastaviti karijeru. Iako bi to, prema mnogim informacijama trebala biti Italija.

Mladi krilni napadač koji je na Europskom prvenstvu oduševio protiv Španjolske, kao i u posljednjih 10-ak minuta protiv Portugala, u nedjelju se stavio na raspolaganje Zlatku Kranjčaru. Prepun motiva, prepun ambicija. I u međuvremenu osluškivati vijesti svog menaždera Marka Naletilića, ali se i ozbiljno pripremati za prve europske izazove u novoj sezoni. Za utakmicu s Vardarom.

U Dinamu su prilično jasni, čelnici hrvatskog prvaka žele svog najboljeg igrača što dulje zadržati u klubu. Točnije, do posljednjeg dana prijelaznog roka. Tako bi Marko Pjaca mogao s Dinamom zaigrati u još jednim kvalifikacijama za Ligu prvaka, a onda ostvariti unosan, svakako i zaslužan inozemni transfer. Ovakav rasplet priželjkivao je krajem prošle sezone i Zoran Mamić, pitanje je koliko je sada drugačija situacija.

Marka Pjacu posljednjih se dana veže uz brojne europske velikane (Milan, Inter, Juventus, Napoli, Liverpool, Benfica...) i tu je još uvijek sve otvoreno. On je demantirao odlazak u Inter (barem sada), dok je sportski direktor Dinama Marko Vukelić talijanskim medijima poručio kako "pole position" drže klubovi iz Premier lige!?

No, vjerojatno će talentirani igrač karijeru nastaviti u Italiji. Razlog? Njegov menadžer Marko Naletilić već godinama gaji idilične odnose s talijanskim klubovima, uostalom baš se on nedavno usprotivio i Pjacinom odlasku u Benficu. Tako da su Talijani ipak korak ispred. A tu vlada velika gužva.

Podsjetimo, Pjaca je prije par godina na stolu imao službene ponude Juventusa (4 milijuna eura) i Bologne (8 milijuna eura), što je samo dokaz kako čelnici stare dame odavne cijene hrvatskog igrača. U Inter je nedavno ušao kineski kapital, pa nerazzurrima ne nedostaje novaca za dolazak Pjace, a čelnici ovog milanskog kluba odavno gaje dobre odnose (transferi Kovačića i Brozovića) s predstavnicima Dinama.

Milan pak s druge strane jedini može modrima ispuniti sve uvjete! Ponuditi velik novac (minimalno 15-ak milijuna eura) za odličnog igrača, a onda ga strpljivo čekati i do kraja kolovoza. Milan ove sezone ne igra na europskoj sceni, pa kvalitetnog igrača mogu sačekati i do samog početka sezone. Dinamo bi u tom slučaju mogao pristati i na manju odštetu, pa se nadati kako bi s Pjacom u momčadi opet mogao dohvatiti Ligu prvaka. I dodatnih 14 milijuna eura.

Marko Pjaca prilično je, unatoč cjelokupnoj situaciji, miran i čvrsto na zemlji. Mladi igrač za sada si "glavu puni" jedino Vardarom. A transfer? On mu ovoga ljeta sigurno neće pobjeći, Pjaca će uskoro postati igrač nekog europskog velikana. Vjerojatno talijanskog.

(Goal.com)
Noviji Stariji