Montella dao spisak pojačanja, kako će izgledati Milan?

Galliani radi na stvaranju novog tima dok teku pregovori sa Kinezima. Novi trener koji će za tri dana biti predstavljen u "Milanellu" ima jasnu viziju. Ovo su njegove želje.

Vincenzo Montella želi da dovede par mlađih igrača, ali i da stvori tim sposoban da se bori za Ligu šampiona, njegova omiljena formacija 4-3-1-2 biće suština prelaznog roka.

Do sada je Milan doveo napadača Lapadulu iz Pescare koji je blistao u Seriji B, ali navijači sumnjičavo vrte glavom, oni žele veća imena. Galliani će prodati verovatno Baccu ili Luiza Adriana, dok bi Niang mogao da ostane u klubu.

U slučaju da odu stranci, Pavoletti iz Genoe bi mogao da bude rešenje za poziciju napadača, navodno je cilj Berlusconija da ima što više Italijana u ekipi.

Neizvesna je situacija oko Meneza, u ofanzivnom delu čeka se Franco Vazquez iz Palerma, "El Mudo" je blizu "Rossonera", mada Montella želi i talentovanog Pjacu koji je na meti i Juventusa, ali je Milan u prednosti.

Pjaca će u Milan za 15-ak milijuna eura... i to tek krajem kolovoza!

U veznom redu, jedini siguran je Montolivo, Galliani cilja Zjelinskog, ali za Poljaka će morati da se borri sa Liverpoolom i Napolijem. Montela je na listu dodao svoje bivše pulene iz Fiorentine, u pitanju su Badelj i Matias Fernandez, ali je pitanje hoće li Toskanci želeti da posluju sa Milanom.

Što se Kovačića tiče, preskup je, 28 miliona evra traži Real, a koliko je za sada poznato nisu raspoloženi da ga puste na pozajmicu. U veznom redu, uz Montoliva bi trebalo da ostanu i Kucka i Bertolacci, ali će svakako u ovoj liniji biti pridodata još par igrača.

U odbrani bi De Sciglio posle partija na EP mogao da bude nezamenjiv, iako je zimus bio na pragu prelaska u Juve. Romagnoli je lider odbrane, Milan želi iskusnijeg štopera koga bi pridodao pomenutom štoperu, ideja je Arbeloa iz Reala kojije veoma zainteresova. On je ranije igrao štopera, iako se afirmisao na desnom beku.

Uklapa se u Montelline zamisli i biće prva meta tokom leta, kada je odbrana u pitanju.

U svakom slučaju, neće biti nekih zvučnih transfera i ako Kinezi kupe klub, iako su spremni da plate ozbiljne igrače. Problem je neigranje u Ligi šampiona, što u velikoj meri limitira "Rossonere" u prelaznom roku.

Ipak, sa nekoliko mlađih igrača spremni su da okrenu stranu, a da li će to biti dovoljno da se vrate u vrh Serije A, ostaje da vidimo...

(Sportske.net)
Noviji Stariji