NAJBOLJI U LIGAMA PETICE: Milan primio najmanje golova u 2019. godini

Gledajući statistiku klubova "Liga petice", ekipa Milana ima najbolju odbranu u 2019. godini.

Milan je pobedom protiv Sassuola (1:0) u subotu vezao 4 pobede primivši samo jedan gol na tim utakmicama. Ekipa Gennara Gattusa ima prosek od 0.3 primljenih golova po meču, s obzirom da su Rossoneri primili samo 3 gola na 11 zvaničnih utakmica u 2019. godini, trenutno imaju najbolju odbranu u Evropi!

Na drugom mestu je Napoli, sa prosekom 0.4 primljenih golova po meču, odnosno 4 primljena gola na 10 mečeva. Treći je Torino sa 5 primljenih golova na 7 utakmica.

Na 4. mestu se nalazi francuski Lille sa 6 primljenih golova na 10 mečeva. Peto mesto dele Manchester City, PSG i Athletic Bilbao, koji su primili po 7 golova od početka kalendarske 2019.

Zanimljiv je podatak da čak tri ekipe iz Italije zauzimaju prva tri mesta sa najmanje primljenih golova u ovoj godini: Milan (3), Napoli (4) i Torino (5).

Gledajući samo prvenstvene mečeve u 2019. godini, Napoli je ekipa sa najmanje primljenih golova u "Ligama petice", primio je samo jedan gol na 6 mečeva. Drugi je Milan sa 2 primljena gola na 7 mečeva, dok je Torino primio 3 gola na 6 odigranih utakmica.

(AC Milan Balkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji