MILAN TRAŽI 'DUGU' DEVETKU JOŠ OD PIPPA: Šeško na leto?

Bio je tu Zlatan, ali za duži period Rossoneri nikako nisu mogli da ubodu špica - možda rešenje leži u mladom Slovencu.

Teško ih je i pobrojati sve. Onako, bez nekog prevelikog reda, Luka Jović, Oliviere Giroud, Divock Origi, Piatek, Nikola Kalinić, Andre Silva, Carlos Bacca, Fernando Torres, Mario Balotelli… Bio je tu nakratko Zlatan Ibrahimović i uručio Rossonerima dve titule, ali ako gledamo dugoročno: Milan nije imao pravu devetku još od Filippa Inzaghija.

Probao je na različite načine, lutao od istoka do zapada i možda sada konačno rešio da se tim problemom pozabavi na ozbiljan način. Jer kako tvrdi Gazzetta dello Sport novi plan Rossonera u viziju za budućnost uključuje Leipzigovog Benjamina Šeška.

Slovenac već neko vreme važi za jednog od talentovanijih špiceva Evrope i tu već leži potencijalni problem. Milan svakako nema novac sada da ga govede, pokušaće da sve dogovori na leto. I to bi sve bilo lepo kada bi Milan mogao da bude siguran da u trku neće da se uključi još neko.

Rossoneri imaju najviše razloga zapnu. Olivier Giroudu u septembru slavi 38. rođendan, spekuliše se da će u MLS ligu. Još se ne zna da li će klub da otkupi ugovor Luke Jovića. Ali plan je jasan. Da Milan dovede mladog štopera kome bi mogao da garantuje veliku minutažu. I ozbiljan prostor za napredak.

Šeško je prvi pik. Letos je Salzburg zamenio Leipzigom u transferu teškom 24.000.000 evra, ali ipak igra manje no što je očekivao. Nije mu ni lako, Lajpcig u navali ima Loisa Opendu, Ćavija Simonsa, Jusufa Pouldsena, Danija Olma… Pakao od konkurencije. Toliko je jaka da na klupi često sedi i Šeško sa projektovanom cenom od 40.000.000 evra. Ovakav kakav je sada. Ako se ustali u startnih 11 i krene da rešeta biće mnogo skuplji.

Benjaminov menadžer već je boravio na San Siru još 2022. godine. Tada dogovora nije bilo. Sada će Milan da proba opet. Mada prvo mora da reši šta će sa Giroudom i Jovićem. I da li će uspeti da sačuva Mikea Maignana, Thea Herrnandeza, Fikaya Tomorija, Rafaela Leaoa i ostale zvezde.

Za napad će svakako juriti pojačanje. Jonathan David i Serhou Guirassy se takođe pominju, ali Šeško možda ima najviše logike. Ako ne on, ima i drugih opcija. Meksikanac Santiago Jimenez je postigao 19 ligaških golova za Feyenord, Victor Gyokeres je dao 11 za Sporting u Portugaliji, Folarin Balogun rešeta u dresu Monaca, tu su i Alkmaarov Vangelis Pavlidis, Joshua Zirkzee iz Bologne… Svi mladi i potencijalno vredni, a to je Milanu i te kako bitno.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji