Počinje nova era, Berlusconi potvrdio: Milan je prodat, 400.000.000 evra za pojačanja

Gazda Rossonera po izlasku iz bolnice potvrdio da Kinezi preuzimaju klub, a spisak pojačanja predvode Kovačić, Pjaca, Paredes, Musacchio...

Kao star i umoran čovek, bez karakterističnog osmeha i dobrog raspoloženja, Silvio Berlusconi je danas izašao iz bolnice posle operacije srca. Kratko se zadržao pred novinarima i potvrdio: „Prodao sam Milan“.

Italijanski mediji javljaju da će sporazum u zvaničnom preuzimanju Milan od strane kineskog konglomerata biti potpisan 12. jula. Berlusconi je dugo odolevao, trgovao, zavlačio buduće kupce, ali je na kraju uspeo da digne cenu. Iako u najgorem periodu u poslednjih 30 godina klupske istorije, Milan će biti prodat po paprenoj ceni jer će Kinezi u naredne tri godine morati da plate oko milijardu evra za sve što je Berluskoni tražio.

Najuspešniji gazda u istoriji fudbala je konačno morao da prizna da je vreme za novu eru u Milanu.

„Ostavljam Milan u rukama onih koji mogu da ga lansiraju u sam vrh italijanskog, evropskog i svetskog fudbala. Zahtevao sam da novi vlasnici u naredne dve godina investiraju minimum 400.000.000 evra u pojačanja. Bio sam dobar predsednik 26 godina, ukupno 30 godina sam upravljao Milanom, ali u prethodne četiri nisam bio na dotadašnjem nivou i shvatio sam da je vreme za prodaju“, rekao je Berlusconi po izlasku iz bolnice.

Ono što navijače Milan najviše zanima je sadašnjost. Berlusconijeve reči da će Kinezi za dve godine uložiti 400.000.000 evra u kupovinu novih igrača zvuče obećavajuće.

Galliani je obavio razgovor sa Montellom o pojačanjima za ovo leto. Čeka se da Milan i zvanično pređe u ruke Kineza i da krene sa dovođenjem pojačanja. Hrvatski reprezentativci Marko Pjaca i Mateo Kovačić su prva tura pojačanja koja bi trebalo da stignu na San Siro. Tu bi trebalo da prorade Gallianijeve veze. Prijateljski odnosi sa Florentinom Perezom mogu da dovedu Matea Kovačića na pozajmicu, a dugogodišnje pozantsno sa menadžerom Markom Naletilićem je adut u trci sa Juventusom za potpis Marka Pjace koji je već odbio ponude Intera i Napolija.

Montella je ocenio vezni red kao najslabiju tačku i traži potpunu rekonstrukciju, pa se pored Kovačića očekuje još pojačanja. Argentinski vezista Leandro Paredes iz Rome koji je blistao na pozajmici u Empoliju prethodne sezone je jedna od želja. Milan ima dobre odnose sa Romom i može da prestigne Zenit koji nudi 15.000.000 evra za Argentinca. Takođe, moguć je i dolazak Franca Vazqeza iz Palerma koji je već dugo vremena na vrhu Gallianijeve liste želja. Na kraju, kao hitno pojačanje u odbrani se najavljuje dolazak Matea Musacchija iz Villareala.

To su aktuelni planovi, ali kada Kinezi preuzmu klub moguće je da se kurs promeni.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji