Kratke vesti i zanimljivosti

Milan se pobedom nad Genovom (1-0) popeo na 9-tu poziciju Serije A, bar dok se ne završe preostali mečevi 9-og kola italijanskog prvenstva.

Pobeda koja je mnogo značila kako treneru tako i  igračima, i posle tri vezana poraza, Rossoneri su protiv Genoe prekinuli crnu seriju koju vuku još od poraza od gradskog rivala Intera (1-0).

Jedini strelac na utakmici bio je Stephan El Shaarawy, a asistent Ignazio Abate. Ovim golom El Shaarawy je dao gol svom bivšem klubu iz kojeg je prešao u Milan. Postigao je svoj 7. gol ove sezone u svim takmičenjima, a što je još najzanimjivije, "Faraone" je postao prvi igrač Milana (posle Jose Marija koji je 2000 godine u decembru na svoj rođendan protiv Leccea postigao gol u pobedi Milana od 4-1) koji je postigao gol na dan svog rođenja.

Na ovoj utakmici koja se igrala kao po običaju na San Siru, bilo je prisutno 33.046 gledalaca. 23.867  je imalo pretplatne karte, dok je 9.179 kupilo jednu kartu za ovu utakmicu.

Massimo Ambrosini se letos kladio sa Shaarawy-em, da ako "Faraon" postigne sedam golova do decembra meseca, platiće mu letovanje. Protiv Genoe Ambrosini je izgubio opkladu sa El Shaarawy-em, i moraće narednog leta da plati mladom napadaču letnji odmor.

Milan je pet od deset golova koje je postigao ove sezone u Seriji A, postigao u poslednjih 15 minuta utakmice.

Svim igračima Milana je dozvoljeno da se vrate kući po prvi put u skoro nedelju dana. Međutim, nema opuštanja, jer ih već u utorak čeka gostovanje neugodnom Palermu koji je danas remizirao u gostima kod Siene (0-0).

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji