Allegri (ne) ostaje trener Milana

"Svi znamo da su ovo teški trenuci, i ja to prvi shvatam, ali isto kažem da će se ovaj tim oporaviti s obzirom na trud koji ulažemo svi", rekao je trener Milana, sve bliži otkazu posle novog poraza.

Italijanski mediji nastavljaju da “otpuštaju” trenera Milana Massimiliana Allegrija, a on im je dao nov razlog za to. Poraz od Malage u trećem kolu Lige šampiona ne donosi bolju nadu, a šuška se da je Allegrijeva zamena Frank Rijkaard.

"Hoću li ostati na klupi? To ćete morati da pitate čelnike kluba", rekao je Allegri “Mediaset”- u i počeo s analizom utakmice.

"Prvo poluvreme nije bilo toliko loše, ali smo se posle pauze pogubili u kretanju ka njihovoj polovini, a lopte smo gubili stvarno jeftino. Imali smo dobre šanse u prvom poluvremenu, ali sa lošim finišom. Nismo Malagi mnogo dozvoljavali, ali je trebalo da se postigne gol", nastavio je Allegri.

Milan je tako zabeležio šesti poraz u poslednjih 11 mečeva.

Allegri je sve iznenadio potpuno novom taktikom 3-4-3 u Ligi šampiona.

"Ovo nam je bio prvi put da igramo po tom sistemu, i mislim da je ekipa prikazala pristojnu igru, iako je trebalo da se više branimo dalje od gola. Potrebno je da se ovaj sistem poboljša treninzima, ali je ekipa igrala dobro".

"Nisam ni sa kim razgovarao posle utakmice, ali me je predsednik (Berlusconi) zvao u toku dana. Svi znamo da su ovo teški trenuci, i ja to prvi shvatam, ali isto kažem da će se ovaj tim oporaviti s obzirom na trud koji ulažemo svi. I dalje smo drugi u grupi u Ligi šampiona, i sad moramo da se fokusiramo na Genou", rekao je Allegri, osvrnuvši se na turobnu situaciju u Seriji A.

"Razočaran sam rezultatom s obzirom na to što momci pružaju, ali Milan ne zaslužuje ovu poziciju u Seriji A. Iz toga ćemo se izvući kad pobedimo Genovu u subotu i to nam je jedini put kojim želimo da idemo", završio je Max.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji