Koštao ga dug jezik: Šta radi Kalinić dok se Hrvati spremaju za finale?

Hrvatska sutra igra protiv Francuske utakmicu finala Svjetskog prvenstva što je historijski meč za reprezentaciju koja je 1998. godine bila treća na svijetu na Munfijalu u Francuskoj.

Vatreni su iznenadili fudbalski svijet svojim igrama na Mundijalu i zasluženo su na kraju došli do velikog finala gdje će igrati s Francuskom. Jedina mrlja na atmosferu u ekipi bačena je nakon prvog kola grupne faze kada je Zlatko Dalić iz ekipe otjerao Nikolu Kalinića i poslao ga kući.

Dalić je u meču protiv Nigerije htio uvesti Kalinića u igru, ali mu je on poručio da nije spreman da igra aludirajući na to da je nezadovoljan što nije u početnom sastavu. Selektoru Hrvatske se nije svidjelo ponašanje ovog napadača i odlučio ga je poslati kući.

Samo nekoliko sedmica kasnije Hrvatska je došla do finala SP-a, a sigurno je sada Kaliniću najteže. Dug jezik ga je žestoko koštao jer je tim kojeg je on bio dio ostvario historijski uspjeh. Ipak, Kalinić se nekoliko sedmica odmarao u Splitu, a prije nekoliko dana priključio se pripremama svog kluba Milana.

Prvi put nakon svih dešavanja ovaj napadač se oglasio na društvenim mrežama fotografijom sa saigračem Hakana Calhanogluom dok igraju bilijar.



(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji