Roma za manje od pola sata eliminisala Milan iz Lige Evrope

 Fudbaleri Rome pobedili su Milan u revanšu četvrtfinala Lige Evrope sa 2:1 u četvrtak uveče na rimskom Olimpiku.


„Vučica“ je time obezbedila plasman u polufinale i među četiri najbolja tima je otišla nakon što je i u prvom susretu slavila sa 1:0.


Zato je tim Danielea De Rossija na svom Olimpiku samo potvrdio pred oko 70 hiljada navijača, da je trenutno u boljoj formi od „rosonera“.


Gostujućem timu nije uspeo da pomogne ni Luka Jović, koji se na terenu našao kao rezervista umesto Ismaela Benaccera u 40. minutu.


Već tada je Milan mogao da pojača napad, jer je Roma bila oslabljena isključivanjem Celika, koji je zbog grubog starta dobio crveni karton po isteku pola sata igre.


Pitanje pobednika rešeno je za 22 minuta, pošto je Mancini u 12. minutu doveo svoj tim u vođstvo 1:0, a onda je Paulo Daybala u 22. minutu duplirao prednost Rome.


Pošto je rimski klub iz prvog meča već imao prednost zbog gola Mancinija, pred Milanom je bio težak zadatak.


Taj posao je bio nešto lakši nakon što je Abraham zamenio povređenog Romelua Lukakua i naravno isključenjem Celika, ali je milanski gigant samo ublažio poraz.


To je uradio u 85. minutu kada je Matteo Gabbija dao gol na asistenciju Rafaela Leaa, kada je već bilo kasno da se napravi veće čudo, pa je Roma otišla u polufinale.


Tamo je čeka Bayer Leverkuzen koji je u svom dvomeču eliminisao West Ham sa 2:0 i 1:1 u revanšu.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji