Četvoročasovni sastanak i dogovor: Biće rešeno do 21! Cena je 32.000.000 evra, uključio se i United

Milanov rastanak sa Leonardom Bonuccijem samo je nedelju dana daleko.

Pre samo nekoliko dana je najavljeno, sada je samo nedelju dana daleko – odlazak Leonarda Bonuccija iz Milana postaće realnost najkasnije do 21. jula.

Milanski dnevni list Gazzetta dello Sport javlja da se u Milanu već nekoliko dana priprema teren za rastanak sa kapitenom koji nije impresionirao tokom prve godine boravka u klubu iz Lombardije.

Bonuccijev agent Alessandro Lucci bio je juče na sastanku s direktorskim tandemom Fasone – Mirabeli, gde se tokom četiri sata pričalo o mnogim temama. Između ostalog i o odlasku čoveka koji je do prošle godine bio među najboljim štoperima sveta. Načelno je postignut dogovor da će sve biti rešeno do 21. jula, do kada bi Milan navodno trebalo da proda Bonuccija Paris Saint Germain, Chelsea i Manchester Unitedu, koji se ponovo uključio u trku.

Bonuccijjev odlazak postao je goruća tema onog trenutka kada je američki investicioni fond Elliott preuzeo klub. Novi vlasnici žele da se ratosiljaju ogromnog ugovora koji je Bonucci potpisao prošlog leta, u vreme kada je klub preuzeo sada već bivši vlasnik Yonghong Li. Bonucci u Milanu dobija preko 10.000.000 evra neto! Doduše, od toga 7.500.000 evra je plata, što ga je donedavno činilo najplaćenijim igračem Serije A uz Gonzala Higuaina, dok preostalih 2.500.000 evra ide na razne, realne bonuse.

Zbog toga će ljudi iz Elliotta uraditi sve da se oslobode velikog tereta, s tim što će morati da prihvate žrtvu i manje novca na ime obeštećenja.

Naime, Milan je već odredio cenu za iskusnog štopera i ona iznosi 32.000.000 evra. Joze Mourinho je, navodno, ozbiljno zainteresovan da angažuje Bonućija, mada postoje određene indikacije da je Italijan bliži Paris Saint Germain gde je nedavno potpisao Gianluigi Buffon.

Osim slučaja Leonarda Bonuccija, Alessandro Lucci je sa Milanovim direktorima pričao i o budućnosti još dvojice klijenata – Susa i Andree Bertolaccija. Prvi je bliži odlasku, drugi obnovi ugovora.

Neslavni kraj čoveka oko koga se otimalo pola Evrope...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji