Donnarumma otvoren za produžetak ugovora

Jedno od glavnih pitanja kojem će morati pod hitno da se pozabave čelnici Milana jeste budućnost prvog golmana Gianluigija Donnarumme.

Mladom golmanu ugovor ističe 2021. i trenutno je prilično neizvesno da li će ostati i dalje na San Siru. Ukoliko dve strane ne postignu dogovor prodaja se nameće kao obavezno rešenje za klub, koji se nalazi u finansijskom škripcu i ne može da dozvoli da mu verovatno i najvredniji igrač ode bez obeštećenja.

Sa druge strane, pitanje je da li Donnarumma, koji je 2017. u jeku velikog rata tadašnjeg rukovodstva kluba i njegovog agenta Mina Raiole, pristao da, uprkos savetima svog agenta, ipak produži ugovor sa Milanom uz obećanja da se oko njega pravi veliki projekat, ima želju da ostane na San Siru kada je taj projekat praktično mrtav i ne vidi se svetlo na kraju tunela krize za rosonere.

U ovoj dilemi za samog Donnarummu, kao i njegovog agenta, možda i presudno će biti pitanje plate. Navodno mladi golman je otvoren za pregovore o produžetku saradnje, ali pod uslovom da mu se ne smanjuje plata. Ona trenutno iznosi šest miliona evra godišnje, a s obzirom da se sada najviše u klubu pita Ivan Gazidis kome je glavno geslo štednja, teško da će pristati čak i da ostane sve na ovoj plati, a kamoli da je povećava.

Zbog toga odlazak deluje kao veoma realno rešenje, a ima i interesenata. I to dosta. Pre svih Juventus, Real, PSG, Manchester United...

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji