Totalni haos u Italiji zbog Serije A

Nezivesnost i dalje traje.

Serija A se posle svega možda ipak neće nastaviti, bar ako je suditi po najnovijim informacijama iz Italije. Vlada Italije je donela odluku da igrači mogu individualno da treniraju po parkovima od 4. maja, što znači da nema šanse da klubovi organizovano krenu u pripreme za nastavak šampionata. Klubovi nisu ni pozvali strance da se vrate, ako bi to učinili, igrače koji su napustili Italiju, čeka dve nedelje karantina, pa je jasno da od starta šampionata krajem maja nema ništa.

Milan zvao inostrane fudbalere da se vrate u Italiju

Gabriele Gravina, predsednik lige, pokušava da spusti loptu na zemlju, dok recimo Lazio optužuje Vladu za zaveru. Oni takođe smatraju da iza svega stoje Juventus i Inter koji ćute. Za Inter je gotovo sigurno da ne žele da nastave prvenstvo, nemaju ni razloga, ne mogu da se bore za titulu, a Juventus se ne oglašava, nisu reagovali ni na predlog Lazia da igraju finale za titulu, niti je ta opcija realna. Rimljanima smeta i to što se pominje da će biti dozvoljeno pet zamena po meču, ako se prvenstvo nastavi, što ih stavlja u mnogo teži položaj od prvoplasiranog Juventusa koji praktično ima dva tima.

Poslednji termin kada bi prvenstvo moglo da se nastavi je 14. jun, ali klubovi traže najmanje mesec dana priprema pre starta, već sada je jasno da to nije moguće. Danas se u medijima pojavio plan "B". Naime, prvenstvo bi bilo prekinuto, Juve je već obavestio kroz neke usmene razgovore savez da titulu ne prihvata i da ona ne bi trebalo da bude dodeljena, u evrokupove će se ići na osnovu plasmana, dakle Juventus, Lazio, Inter, Atalanta u LŠ, Roma i Napoli u LE, Verona pre Milana u kvalifikacije za ovo takmičenje.

Kad je u pitanju ispadanje, iako će Breсca i SPAL učiniti sve da ospore odluku, moglo bi da se desi da dva tima ispadnu, a da uđu Benevento i Krotone. Naravno, drugo rešenje bi bila liga sa 22 kluba, ali to niko ne želi, osim pomenuta dva poslednja tima Serije A. Problem je i sa TV pravima, DAZN i Sky koji imaju pravo prenosa nisu uplatili poslednju ratu, čitava stvar bi mogla da završi na sudu, a ako ne kompletiraju sezonu klubovi su kratki za 440 miliona evra. Ali, Vlada planira da im donira sredstva, doduše ne sva, mada ne treba zaboraviti i da će igrači ostati bez dela ugovora. Sve u svemu, teški dani za fudbal u Italiji koja je najviše stradala od pandemije koronavirusa.

(Alo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji