Bologna u nadoknadi šokirala San Siro: Rossoneri promašili dva penala, pa ostali bez pobede sa bele tačke

Fudbaleri Milana remizirali su kao domaćini sa ekipom Bologne rezultatom 2:2, u utakmici 22. kola italijanke Serije A.


Rossonerima je dva boda na "San Siru otkinuo Rikadro Orsolini, koji je u 91. minutu savladao Mikea Maignana sa penala, a prethodno je domaćin i sam propustio dva udarca sa jedanaest metara.


Čak i pored dva propuštena jedanaesterca, Milan je bio blizu važne pobede zahvaljujući dvostrukom strelcu Rubenu Loftusu Cheeku, ali je na kraju tragičar bio Filippo Teracciano koji je skrivio najstrožu kaznu iz koje su gosti došli do remija.


Bologna je u Lombardiji povela u 29. minutu, kada je Zirkze iz vrlo teške pozicije poslao loptu kroz noge Maignana, koji je mogao i morao da reaguje bolje u ovoj situaciji.


Veliku priliku za izjednačenje je u 42. minutu propustio Giroud, kojem je Lukaš Skorupski uhvatio živu loptu nakon udarca sa jedanaest metara. Najstrožoj kazni prethodio je neoprezan start Luisa Fergusona, koji startovao na Simona Kjaera.


Međutim, svega tri minuta kasnije tim Stefana Piolija je došao do izjednačenja, a strelac je bio Loftus Cheek na asistenciju Calabrije. Ogroman posao kod ovog gola odradio je Kristijan Pulišić, koji je maestralnim pasom u prostor proigrao beka Milana i praktično iskreirao opasnost pred golom rivala.


Milan je u drugom poluvremenu krenuo po sva tri boda, a u 74. minutu imao je priliku da sa penala dođe do preokreta. Silovit nalet Rafaela Leaa na nepropisan način zaustavio je De Silvestri, a ovoga puta loptu je na "kreč" namestio Teo Hernandez. 


Udarac Francuza zaustavila je stativa, pa je tek iz drugog pokušaja uspeo da ubaci loptu u mrežu. Međutim, ovaj gol je poništen jer izvođač penala nema pravo da ponovo dodirne loptu, ukoliko ona prethodno nije odbila od golmana ili dodirnula nekog drugog igrača u polju.


Ipak, kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu i u finišu utakmice je Loftus Cheek ispravio brljotine svjih saigrača i nakon centaršuta Florenzija doneo prednost Rossonerima u 83. minutu.


Činilo se da će to biti dovoljno za pobedu, a onda je u 91. minutu rezervista Filippo Teracciano u gol šansi oborio Viktora Kristijansena, koji je na drugoj stativi natrčavao na oštar centaršut Ricarda Orsolinija. Sudija je pokazao i po treći put na penal, ovaj put u korist Bologne, a upravo je Orsolini bio taj koji je doneo bod gostima.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji