Serija A, 10. kolo: Milan gostuje Veroni

Verona dočekuje Milan na "Bentegodiju" u meču 10. kola Serije A. "Mastifi" u veoma lošem trenutku dočekuju aktuelnog prvaka, četiri uzastopna poraza skupo su koštala ekipi iz grada Romea i Julije, a poslednji od Salernitane koštao je posla trenera Gabrielea Coffija.


Odmah po dolasku nekadašnjem strategu Udinesea je bilo jasno da ga čeka zahtevna misija, jer je klub tokom leta ostao bez Giovanija Simeonea (Napoli), Gianlucu Caprarija (Monza) i Antonina Baraka (Fiorentina). Još na početku je ispao iz Kupa Italije, od Barija, a Verona je kasnije odigrala samo nerešeno sa Bolognom i Epolijem (po 1:1), dobila Sampdoriu (1:2), pretrpela šest poraza od kojih je poslednji u nedelju, od Salernitane, bio posebno bolan, jer je odlučujući gol postignut u nadoknadi.


Coffi je posao dobio umesto Igora Tudora koji je u prošloj seozni, posle samo tri kola, nasledio Eusebija di Francesca i do kraja toliko podigao Veronu da bi sa njim na čelu odigrala najefikasniju sezonu u istoriji italijanskog prvenstva.


Na klupu "mastifa" neočekivano je seo Salvatore Boccheti. Nekadašnjem štoperu moskovskog Spartaka i Rubina ovo je prvi posao u seniorskom fudbalu. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri samostalno je vodio samo dečake iz Veroninog U18 i U19 tima.


Iako gostuju ekipi koja se nalazi u zoni koja vodi u Seriju B, Milan ne stiže u dobrom raspoloženju. Nakon trijumfa nad Juventusom od 2:0, istim rezultatom "Rossoneri" su poraženi od Chelsea u meču koji je obelodanio sve mane kluba sa "San Sira".


Kao da je Chelsea poslao trojanskog konja na najveći italijanski stadion. Iz njega su neprimetno iskočili Fikayo Tomori i Oliviere Giroud, inače igrači od krucijalne važnosti za osvajanje prošlosezonskog Scudetta. Međutim potpuno su zakazali u 180 minuta borbe protiv bivšeg kluba. Kao da su po odlasku iz Londona ostali na platnom spisku "plavaca". Tomori je zaradio crveni karton, dok je francuski napadač bio samo statista.


Jorginho je pretvorio jedanaesterac u vođstvo u 21. minutu, a konačan rezultat postavljen je 13 minuta kasnije kada je precizan bio Aubameyang.


Verona je poslednji put savladala Milan davne 2017. godine, "Rossoneri" su u nizu od tri uzastopna trijumfa nad večerašnjim rivalom, te nema sumnje da će niz pokušati da produže i od 20.45. 


Ukoliko trijumfuju Milan bi nastavio poteru za Atalantom i Napolijem. "Boginja provincije" ima četiri boda viška, dok Napoli na svom kontu ima tri, uz meč koji igra danas.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji