ZVANIČNO: Ibra još godinu dana u Milanu, imaće i do sedam puta manju platu nego prošle godine

Šveđanin produžio ugovor sa šampionom Italije.


Dileme gotovo da nije bilo. Zlatan Ibrahimović nema nameru da završi igračku karijeru, svlačionici Milana prija njegovo prisustvo. Samim tim problema pri sklapanju dogovora nije bilo, a danas je i ozvaničen. Švedski veteran i naredne sezone braniće boje Rossonera, potvrdio je šampion Italije na zvaničnom klupskom sajtu.


Uprkos tome što će u oktobru napuniti 41 godinu, pa i pored toga što je u maju operisao koleno i neće ga biti na terenu minimum do početka naredne godine, u Milanu su odlučili da Ibrahimoviću ponude nastavak saradnje, svesni njegovog uticaja na igrače i doprinosa prvenstveno u stvaranju atmosfere, ali i na terenu onda kada je zdrav.


A kako će oporavak od operacije potrajati i na terenu ga neće biti nekoliko meseci, morao je Ibra da pristane na značajno manju platu. Tako će u predstojećoj sezoni zarađivati i do sedam puta manje nego prošle.


Prethodne godine bio je najplaćeniji igrač sa 7.000.000 evra neto, dok će prema informacijama Gianluce di Marzia po slovu novog ugovora zarađivati između 1-1.500.000 evra plus bonuse koji će zavisiti od timskog, ali i individualnog učinka.


Ibra je prošle sezone u Seriji A odigrao 23 utakmice, postigao osam i namestio još tri gola, a u dva mandata u dresu Rossonera je na 158 nastupa 92 puta tresao mreže rivala i pride upisao 35 asistencija.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji