MILAN SRUŠIO REKORD: Više ljudi ga gledalo u pretkolu EL-a, nego Juventus u polufinalu LP-a!

Vratili su se u Europu nakon 1243 dana i odmah ušli u povijest.

Zadnju utakmicu u europskim kupovima Milan je igrao za njih davnog 11. ožujka 2014. kod Atletica, na uzvratu osmine finala Lige prvaka.

Prije tjedan dana vratili su se u neusporedivo manje glamuroznom okružju i kontra skromnog suparnika: u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige kod rumunjske Universitatee iz Craiove, gdje je Milan pobijedio 1:0.

Milan protiv Shkendije u baražu za Ligu Evrope

Ali prava stvar uslijedila je sinoć, na uzvratu, jer Meazza je hram europskog i svjetskog nogometa. Pobjedu Milana (2:0) u njegovu domu gledalo je čak 65.700 navijača, što je rekord za utakmicu kvalifikacija EL-a. Za usporedbu, Juventus je na njegovu stadionu ovog proljeća, u četvrtfinalu i polufinalu LP-a, gledalo po 40 tisuća navijača.
Navijači Rossonera, kluba koji je čak devet puta dizao europske pehare; sedam u Kupu/Ligi prvaka (uspješniji je samo Real s 12 naslova), a osvojio je dvaput i Kup kupova, gladni su europskih utakmica i nakon više od tri godine posta napunili su San Siro u "nebitnom" 3. pretkolu Europske lige.



Start u nižerazrednom, tek 3. pretkolu i to Europske lige, debelo je ispod povijesnog renomea koji Milan ima u europskom nogometu, ali je idealno mjesto za novi početak.

Posebno zato što se klub diže zahvaljujući novom vlasniku, kineskom milijarderu Yonghong Liju. Zahvaljujući njemu, Milan je ovog ljeta kupio čak deset novih igrača.

(Index.hr)
Noviji Stariji