15 izjava Berlusconija koje su obeležile najuspešniju epohu Rossonera

Povodom odlaska Silvia Berlusconija sa čela fudbalskog kluba Milan, izdvojili smo 15 njegovih izjava koje su obeležile najuspešniju, tridesetogodišnju epohu Rossonera.

Silvio Berlusconi – Odlazak poslednjeg fudbalskog dona!

1) O BERLUSCONIJU I MILANU

Milan? To je stvar srca. Skupo je, ali opet skupe su i lepe žene, zar ne? (1986)

2) BERLUSCONI KAO NAVIJAČ

Ja sam milanista, navijač ovog kluba, nisam drugčiji od ostalih samo zato što sam Berlusconi. Nisam samo onaj Berlusconi iz novina. Ja sam onaj koji drži do srca, koji je emotivan, ali razmišlja racionalno. I u fudbalu ću biti uspešan kao u medijima, neće biti razlike (La Repubblica, 18.februar 1986)

3) PRVA TITULA

Hvala svima, lepo je imati uz sebe mlade ljude koji veruju u svoje snove. (jun 1987. govor na proslavi titule)

4) VEČNOST

Sve stvari kojima sam se bavio u životu su bile prolazne, samo je Milan večan. (La Repubblica, 27. jul 1987)

5) USPEH I BARESI

Svaki uspeh sam zaslužio, baš kao i Baresi koji je zaradio milione jer je dobro igrao odbranu. (7. april 1989)

6) PICA, MAFIJA I MILAN

Nadam se da smo napravili tim sposoban da igra dobar fudbal jer imamo obavezu prema navijačima, ali i celom svetu, jer smo mi posle mafije i pice najveći italijanski brend (Corriere della Sera, 21 jul 1995)

7) O PAPI I MILANU

Moram da kažem da me njegova svetost veoma podseća na Milan: Oboje putuju po svetu i pronose pobedničke ideje. To je ideja Bogova (prilikom susreta sa Papom Jovanom Pavlom, 1998)

8) PROFESOR BERLUSCONI

Ja sam naučio Milan da igra fudbal (ANSA, 23. mart 2001)

9) TRENER SILVIO

Stalno se priča o Milanu Sacchija, Zaccheronija i Ancelottija. A šta je sa Berlusconijevim Milanom? Ja sam taj koji je za ovih 18 godina radio sve poslove, postavljao pravila, dovodio igrače. Opet, kao da ne postojim (La Repubblica, 16. mart 2004)

10) GOSPODARI TERENA

Ja sam taj koji je naredio igračima da izađu na teren i preuzmu inicijativu. Da budu gospodari na travi (2005)

11) ZBOGOM SHEVCHENKO

Rastanak sa Shevchenkom? Mi smo ga odbijali, fudbaler je to sam odlučio. Morao je da udovolji želji svoje žene. A znate i sami da su žene pravi šefovi, mnogo su nezgodne, ne možeš da im kažeš ne (14. decembar 2006)

12) POKORITI SVET

Pre 20 godina kada je Milan bio na ivici bankrota, odredili smo jasan cilj: da odvedemo tim na vrh italijanskog fudbala, ali i Evrope i sveta. I uspeli smo (2007)

13) SUDIJE KOMUNISTI

U Ćezeni nismo igrali loše, ali smo oštećeni. Problem je što sam ja video tri gola, a da nije bilo ofsajda. Prečesto smo žrtve sudijskih grešaka za koje niko ne odgovara, kao u komunizmu. (septembar 2010)

14) AH, TAJ PIRLO

Pirlo je moja živa rana na srcu, ali i svih navijača Milana. Nismo imali nameru da ga pustimo niti prodamo (januar 2013)

15) TRULA JABUKA

Balotelli? Ako stavite trulu jabuku u svlačionicu sve ostale će se pokvariti. Moram da prosudim o ličnosti Balotellija i nikada neću da ga prihvatim kao deo prvog tima (januar 2013)

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji