Milan - Stižu pojačanja, evo ko je na meti Rossonera!

Fudbalski klub Milan posle 30 godina dobija novog vlasnika.

Silvio Berlusconi je postigao preliminarni dogovor sa generalnim direktorom firme Fininvest i Han Li-em, predstavnikom kineskih investitora kompanije Sino-Jurop Sports Investment Management Changxing i Yonghong Li-a, glavnog čoveka u menadžmentu kompanije i glavnog sponzora investitorske grupe sa kojom je Fininvest i pregovarao.

Novi vlasnici imaju velike planove sa Rossonerima, a ulaganja počinju odmah.

Koliko će Milan potrošiti ovog leta?

Ne manje od 100 miliona evra, kako bi se vratio u Ligu šampiona.

Očekuju se velika ulaganja u igrački kadar, očekuje se dolazak Sose iz Besiktasa i ovaj transfer bi se trebao završiti do kraja naredne nedelje. Pored Sose, trener Milana Vincenzo Montella želi i Juana Cuadrada. On nije u planovima trenera Chelsea Antonia Contea, te se u narednih sedam dana očekuje zvanična ponuda Rossonera za Kolumbijca, koji je spreman da se preseli na "San Siro".

Kako prenosi Calciomercato ali i ostali italijanski mediji, na meti Milana se ponovo nalazi Axel Witsel. Belgijanac koji najverovatnije napušta Zenit, a Rossoneri će za razliku od prošlog leta moći finansijski da pariraju Juventusu, Romi i Napoliju koji takođe žele Witsela u svojim redovima.

Pored toga, priliv kineskog novca će omogućiti Gallianiju da konačno završi transfer štopera Matea Musacchia iz Villareala. Argentinac je jedan od glavnih prioriteta Milana ovog leta.

Što se napadača tiče, želja je napadač Juventusa Simone Zaza, a kao alternativa se pominje Diego Costa iz Chelsea.

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji