Milanova poslednja ponuda za "desetku", sve će biti gotovo u roku od 48 sati

Posle toga je plan da se dovedu zadnji vezni i štoper.


Dok ljuti rivali Juventus i Inter nižu bombastična pojačanja poput Lukakua, Pogbe, Di Marie, Bremera i ostalih, Milanu prolazi vreme na letnjoj pijaci, a pojačanja još nema.


Tačnije, za sada je stigao samo Divock Origi kao slobodan igrač iz Liverpoola i to je to.


Što ne znači da Rossoneri ne pokušavaju da se pojačaju. Ipak, skroman budžet od 50.000.000 evra je vezao ruke direktorima Maldiniju i Massari koji pokušavaju da za tu sumu dovedu nekoliko igrača. Već su izvisili za neka dugo planirana pojačanja poput Svena Bootmana, a mete poput Sergeja Milinković Savića, Bremera ili Nicola Zaniola su ostale u domenu naučne fantastike.


Milan je sve karte bacio na dovođenje ofanzivnog veziste Charles De Ketelaerea. Belgijanac iz Bruggea je u Milanovim planovima označen kao kapitalno pojačanje za koje su spremni da potroše više od polovine budžeta. Međutim, i Brugge je svestan kakav biser ima u riznici i želi da debelo naplati De Ketelaerea.


Milan je počeo sa ponudom od 20.000.000 evra plus bonusi. I odbijen je. Potom je usledila i druga ponuda: 30.000.000 evra sa uključenim bonusima. Bruggeov odgovor je opet bio negativan. U međuvremenu se javio Lids i ponudio čak 37.000.000 evra ali je igrač odbio jer želi samo u Milan sa kojim je postigao sporazum oko petogodišnjeg ugovora vrednog 2.500.000 evra po sezoni. Lids je potom odustao...


„Nismo odustali od njega, ali okrenuli smo se nekim drugim željama jer mislimo da on nije dostupan“, rekao je Lidsov trener.


Tako je Brugge ostao samo sa Milanom kao opcijom.


Juče su Rossoneri krenuli u završni napad na De Ketelaerea. Direktori Maldini i Massara su posetili Brugge i izneli finalnu ponudu: 32.000.000 evra sa uključenim bonusima. Belgijanci su tražili 35.000.000.


„Kako je prošlo? Sve je u redu, optimisti smo“, kratko je rekao Maldini posle sastanka.


Italijanski mediji pišu da se konačan odgovor Brugga očekuje u narednih 48 sati. Ni Belgijancima ne odgovara da otežu. Da se spremaju za prodaju De Ketelaerea, pokazali su i odlukom da ga u meču Superkupa Belgije ostave na klupi 90 minuta. Nisu hteli da rizikuju povredu... 


De Ketelaere se nada da će njegov klub pristati na mali popust i da će ga pustiti u Milan. Nadaju se i Rossoneri. Optimizam je sve veći. Ali slično je bilo i sa Svenom Bootmanom koji se dogovorio sa Milanom ali je Newcastle ponudio više i odveo ga.


Milan se nada da će De Ketelaerea imati na pripremam u trening kampu u Austriji od pčetka nedelje. A potom slede misije dovođenja zadnjeg veznog i štopera. Kao zamena za Kessiea je i dalje prva želja Renato Sanches kojem PSG nudi više novca ali nema dogovor sa Lilleom. Rossoneri su spremni da ulože oko 10.000.000 evra u njegovu kupovinu. Što se tiče zamene za Romagnolija, Milan razmišlja o Japhet Tangangi iz Tottenhama i pozajmici na godinu dana.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji