Capello nemilosrdan: Ovaj Milan nema pravo da sanja

Jedan od najvećih trenera svih vremena, Fabio Capello, smatra da današnji Milan nema pravo da sanja velike snove, ali bi mu vraćanje Zlatana Ibrahimovića pomoglo.

Capello je sa dosta uspjeha vodio Rossonere od 1991. do 1996. godine, potom opet u sezoni 1997/98. Sada se oglasio uoči derbija Milana sa Juventusom koji je na programu sjutra veče.

Ibrahimović jedina nada za Milan: Cassano bi Šveđaninu dao ugovor do četrdesete godine!

Upitan da prokomentariše ogroman jaz u kvalitetu između dva kluba, gdje Juventus ima 16 bodova više nakon 11 kola, Capello ističe neuspješan period Milana u vlasništvu Lija Yonghonga.

"Milan je imao nesreću da bude prodat nekome ko nije imao resurse da vodi klub svjetske klase. Danas je tu Elliott grupa koja kao prioritete ima sređivanje računa i prethodnih dugova, mada su i oni birali neke pogrešne igrače", kazao je Capello za Gazzettu dello sport i nastavio:

"Treba da idu utakmicu za utakmicom i budu realistični. Ovaj Milan nema pravo da sanja".

Don Fabio vjeruje da bi povratak Zlatana Ibrahimovića bio ljekovit za klub sa kojim je osvojio Ligu šampiona 1994.

"To bi bio sjajan potez, Ibra ne bi došao samo da prezimi u Milanu. On još uvijek može da pravi razliku u Seriji A. Dobro ga poznajem, siguran sam da bi bio protagonista ukoliko se vrati u Italiju", jasan je Capello.

Ibrahimović je nosio dres Milana od 2010. do 2012 godine, uz 56 golova i osvojen Scudetto 2011.

(Fosmedia.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji