Milan angažovao privatnog detektiva da prati šta rade uposlenici kluba

Već nekoliko godina Milan proživljava veoma teške trenutke, a sve je počelo kada je Silvio Berlusconi odlučio prodati klub kineskim bogatašima.

Yonghong Li je tada odlučio kupiti Milan i najavio je velike promjene na San Siru. Govorilo se da će uložiti ogroman novac i vratiti Rossonere u evropski vrh, ali to se nije desilo. Nedavno je kineski bogataš bio primoran da proda klub zbog velikih dugova koje je uspio stvoriti za samo dvije godine.

La Repubblica prenosi da je vlasnik Milana bio nevjerovatno paranoičan pred odlazak iz kluba. Navodno, čak je odlučio angažovati privatnog detektiva da prati rad novinara, ali i uposlenika kluba. On se bojao da će neko otkriti informacije iz kluba koje očito javnost nije smjela znati.

Li je naredio detektivu da postavi uređaje za prisluškivanje u svim kancelarijama kako bi mogao slušati šta uposlenici pričaju, odnosno da li neko ima namjeru da otkrije informacije. Klub je od uposlenika tražio laptope, tablete i mobilne telefone, a kasnije od Telecom Italije i zapise od uposlenika Agate Grigerija, Giusseppea Mangiarana, Giovanna Ziana i Angela Zucca.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji