GOTOVO! Milan kupio Brazilca za 35.000.000, Leo ga oteo ispred nosa evropskim aždajama

Rossoneri dobili novog Kaku...

Pre 15 godina je Leonardo kao Milanov tadašnji šef operacija za brazilsko tržište insistirao da klub sa San Sira dovede njegovog mladog zemljaka Kaku. Berlusconi i Galliani su ga poslušali i za samo 8.500.000 evra doveli momka koji je ispisao istoriju i postao najbolji na svetu. Deceniju i po kasnije, Leonardo je glavni u Milanu i uspeo je da za pet puta veću sumu kapariše Milanu pojačanje koje mnogi porede sa legenadrnim Kakom.

Vest dana u Brazilu i Italiji je da je Milan pobedio u konkurenciji evropskih aždaja i da je osigurao transfer Flamengove “desetke“ Lucasa Paquete. Flamengo je prihvatio ponudu Milana od 35.000.000 evra plus bonuse, a direktor brazilskog kluba Bruno Spindel je prethodnih dana boravio u Milanu da bi dogovorio sve detalje transfera. Istovremeno su sa Leonardom u Milanu sastančili i Paketini agenti koji su utvrdili sve detalje ugovora za mladog Brazilca. Leonardo je od povratka u klub radio na ovom transferu, a pomoć je imao i u Kaki koji je kontaktirao igrača i objasnio mu zašto bi Milan bio pravi izbor.

Paketa se pominjao kao pojačanje skoro svih velikih evropskih klubova. Dovođen je u vezu sa Realom, Barcelonom, Liverpoolom, Chelseaom, Manchester Cityemm, ali najviše sa Paris Saint Germainom

Zemljak Neymar ga je ubeđivao da mu se pridruži, a Sveci su bili na pragu dogovora sa Flamengom. Ipak, izgleda da je presudila igračeva želja da pojača italijanski kliub.

Igrač će do kraja nedelje obaviti lekarske preglede u Milanu i potpisati predugovor, a onda će se priključiti Rossonerima u januaru kada sezona u Brazilu već bude gotova.

Paqueta ima 21 godinu, igra na poziciji „desetke“ ili kao drugi špic. Ima sjajne tehničke i plejmejkerske kvalitete, a za reprezentaciju Brazila je debitovao pre mesec dana.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji