Milan ispada u Seriju B!

Današnje izdanje "Corriere dello Sport"-a
Fudbalski klub Milan izbačen je iz Serije A i sledeće sezone takmičiće se u Seriji B!

Sud italijanske fudbalske federacije odlučio je da Milan, zbog nameštanja rezultata tokom prethodne tri sezone, naredne sezone igra u drugoj ligi.

Činilo se da će Milan ovu najlošiju sezonu u poslednjoj deceniji uspeti da završi i zadrži prvoligaški status, ali su istrage koje je sprovelo tužilaštvo u Cremoni dovele do toga da će sedmostuki prvak Evrope biti "deportovan" u niži rang takmičenja zbog nameštanja utakmica!

Još nije navedeno koje su konkretno utakmice u pitanju, špekuliše se da potupak obuhvataju utakmice odigrane od početka 2012. do danas.

Akcija koju vodi tužilac Roberto di Martino izjavio je da krivci treba da budu kažnjeni bez izuzetaka, te da ima još klubova koji su pod istragom.

Adriano Galliani je ostao kategoričan da su svi rezultati Milana ostvareni na terenu.

"Nijedna utakmica nije bila lažirana, nijedan sudija nije bio ucenjen. Zbog toga su ovom presudom prevareni pre svega Milanovi navijači", rekao je Galliani, koji je nedugo posle donošenja presude podneo ostavku na mesto sportskog direktora Milana, preneo je italijanski list "Corriere dello Sport".

12 sadašnjih i bivših igrača Milana umešano je u skandal oko nameštanja. Uhapšeno je devet osoba osumnjičenih za posredovanje. Još se ne zna koji igrači su u pitanju, niti koja je njihova dalja sudbina, kao ni ko će od igrača biti krivično gonjen.

Podsetimo, 2006. godine u skandalu "Calciopoli", Juventus, Lazio i Fiorentina su izbačeni iz Serije A u drugu italijansku fudbalsku ligu, dok je Milan ostao u prvoj, ali mu je uskraćeno igranje u Ligi šampiona, te je novu sezonu počeo sa -15 bodova. Ovoga puta, Milan će morati da igra najverovatnije sa Catanijom i Sassuolom (poslednji i pretposlednji na tabeli) u društvu drugoligaša.

Nastavite da posećujete naš blog i Facebook stranicu jer ćemo nastaviti sa radom iako će naš voljeni klub igrati naredne sezone u Seriji B. Apri-li-li-li...
Noviji Stariji