Rok za isplatu dugovanja prošao, tri scenarija za "Rossonere"!

Aktuelni vlasnik nije ispoštovao rok, najverovatnije će ostati bez kluba, ovo su opcije.

Fudbalski klub Milan je u velikim problemima.

Naime, Yonghong Li, čovek koji je od Berlusconija minulog leta otkupio vlasništvo nad klubom, nije ispoštovao rok Uefe.

On je do danas u pet sati morao da isplati sumu od 32 miliona evra, kako bi izmirio dugovanja kluba, koja su nastala minulog leta na transfer pijaci.

Prema pisanju italijanskih medija, sada postoje tri scenarija za ekipu sa "San Sira".

1. Elliott fond će imati deset radnih dana da umesto Lija izvrši uplatu, a ukoliko američkom fondu u tom periodu bude vraćeno pomenutih 32 miliona evra, Li bi ostao na čelu kluba iz Milana.

2. Neki drugi partner Yonghong Lija bi novac mogao da vrati Elliott fondu. Poslednjih dana čelnici Milana zajedno sa superagentom Jorgeom Mendesom traže potencijalne partnere koji bi pomogli Liju sa upravljanjem kluba i finansijama. U tom slučaju bi Li sa svojim novim partnerom ostao na čelu kluba.

3. Ukoliko Li ne isplati pomenuti novac Elliott fondu, koji će u narednih 10 dana moći da izmiri dugovanja kluba, kako Milan ne bi pao pod sanckije Uefe, ova grupa će po plaćanju duga početi pregovore oko prodaje Milana sa zainteresovanim stranama. To bi mogao da bude američki milijarder Tomas Rikets, koji je većinski vlasnik bejzbol kluba Čikago Kabsa i njegovo bogatstvo se procenjuje na 2,2 milijardi evra).

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji