Gazzetta: Milanu nema spasa, u ponedjeljak leti iz Europe uz kaznu od 30 milijuna eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) u ponedjeljak bi službeno trebala izreći kaznu Milanu zbog nepridržavanja zadanih financijskih odredbi, tvrdi Gazzetta dello Sport.

Drastična kazna za stare grijehe

Na temelju izvora bliskih europskoj krovnoj instituciji, talijanski sportski dnevnik javlja kako će Milan biti kažnjen s 30 milijuna eura i jednogodišnjim izbacivanjem iz Europa lige.

Očekuje se kako će Milanov odvjetnički tim podnijeti žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lausanni.

Sumnjiva kupoprodaja i još sumnjiviji plan rukovođenja

Sedmerostruki europski prvak dopuštenjem dotadašnjeg predsjednika Silvija Berlusconija prodan je sredinom travnja 2017. godine - računajući i dugove u kojima je klub grcao - kineskom konzorciju Rossoneri Sport Investment Luxu za 740 milijuna eura.

Kinezi su se ugovorom o Milanovoj kupnji obvezali kroz sljedeće tri godine u klub investirati 350 milijuna eura. Već proteklog ljeta, dolaskom desetak novih igrača, utrošili su preko 220 milijuna eura.

U prosincu 2017. godine Europska nogometna organizacija odbila je Milanov financijski plan glede otplate 300 milijuna eura vrijednog duga koje je klupsko rukovodstvo pozajmilo od američkog fonda Elliott prilikom kupnje.

U međuvremenu su američki mediji izvještavali kako je Milanov novopridošli čelnik Yonghong Li potpuni anonimus koji je još u prošlosti optužen za kojekakve financijske malverzacije. Štoviše, talijanski pravosudni organi pokrenuli su istragu kako bi tragom novca razotkrili istinsku pozadinu Milanove kupoprodaje.

U domaće i europske pothvate s novim čelništvom i kapitalom?

Unatoč svakodnevnim medijskim natpisima, većinom u negativnom kontekstu, Milan je proteklu sezonu okončao na šestoj poziciji talijanskog prvenstva. S osam bodova manje od plasmana u Ligu prvaka, direktno je izborio grupnu fazu Europa lige.

Međutim, zbog prijašnjih grijeha vjerojatno će biti izbačen s kontinentalne scene. Eliminacija mu je prijetila i 2006. godine kada je optužen za rezultatsko namještanje u domaćem prvenstvu, no pomilovan je ponuđenim dokazima.

Jedina pozitivna priča jest najava kako će Milan uskoro preuzeti novo vodstvo pred kojim je otplata i dalje nagomilanih dugova.

(Index.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji