Milan našao treće pojačanje "za džaba"

Ako ima klub za primjer koji dovodi igrače "za džaba", onda je to Juventus. Sad su se u Milanu ugledali na Staru damu, pa su krenuli u suprotnom smjeru.

Milan je prošlog ljeta rasipao pare na pojačanja, potrošio blizu 250 miliona eura na kupovine novajlija, a sljedećeg ljeta će izgleda primjeniti drugi recept - besplatna pojačanja.

Već su se navodno dogovorili sa lijevim bekom Ivanom Strinićem iz Sampdorije, očekuje se da će angažirati i španskog golmana Pepea Reina iz Napolija, a njihovim stopama će najverovatnije krenuti i Ki Sung Jung iz Swanseaja.

Milan žuri, želi Hrvata bez obeštećenja!

Pepe Reina na pregledima u Milanu

Kapiten reprezentacije Južne Koreje će na ljeto biti slobodan igrač kada mu istekne ugovor sa premijerligašem i Milan je prvi bacio mrežu na njega. Ki ima 29 godina, a član Swanseaja je od 2012. godine, s tim što je jednu sezonu proveo na pozajmici u Sunderlandu.

Prije toga je igrao za Celtic i Seul. Igra u veznom redu i Milan u njemu vidi alternativu za Francka Kessieja koji trenutno nema adekvatnu zamjenu.

Ki je svestran igrač koji može da pokrije više uloga u timu, bolji u defanzivnim nego u ofanzivnim zadacima, a kapitenska traka u Južnoj Koreji govori da ima zavidno iskustvo i liderske sposobnosti.

Milanov direktor Masimo Mirabeli je već nedeljama u pregovorima sa menadžerima veziste Svonsija i danas je navodno sklopljen sporazum oko trogodišnjeg ugovora.

Ki je oduševljen šansom da nosi dres slavnog italijanskog kluba i odbio je ponude nekih premijerligaša „jer želi samo u Milan“ kako su prenijeli njegovi menadžeri.

Očekuje se da on u narednim sedmicama prođe ljekarske preglede i parafira ugovor sa Rossonerima. Ukoliko ostvari transfer, bit će prvi fudbaler iz Južne Koreje koji je zaigrao za sedmostrukog prvaka Evrope, a ne treba zanemariti ni njegov marketinški potencijal na Dalekom istoku koji je Milanov fokus od dolaska novih vlasnika iz Kine.

Podsjetimo, u posljednjih šest sezona, Juventus je dove pregršt igrača besplatno, počevši od Pirla, preko Pogbe, Barzaglija, Khedire, Llorentea...

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji