Gattuso je napravio Milan!

Kapiten Milana Leonardo Bonucci kaže da Gennaro Gattuso svakodnevno pozitivno menja izgled Milana. Rossoneri su bez poraza već 10 utakmica, imaju sedam pobeda, stigli su do polufinala Kupa Italije, a faktički su već izbacili Ludogorets posle 3:0 u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope.

Sve je to zaluga novog trenera.

“Otkako je Gattuso stigao, potpuno smo se promenili. Tim igra mnogo bolje, nalazimo se u boljoj formi, a sve je to njegova zasluga. Veoma smo napredovali u poslednje vreme. Usadio nam je pobedničke navike, mentalitet, osećaj potrebe da se fizički usavršavamo. U stvari, promenio je sve u čemu smo bili loši. Pre njega nismo bili tim, nedostajala nam je snaga. Naporno smo trenirali da postanemo jedno novo srce Milana”, izjavio je kapiten Leonardo Bonucci.

Najbolji igrač protiv Sampdorie?

Veliki je to posao za samo dva i po meseca otkako je nasledio Vincenza Montellu na klupi Rossonera.

“Malo mi je pao pritisak s leđa u poslednje vreme i Gattuso je i za to zaslužan. Pomogao mi je, preuzeo teško breme vođenja svlačionice na sebe. Pogrešio sam na početku, previše sam se fokusirao na stvari oko mene, razmišljao sam kako ja moram da spasavam klub. Ispalo je da je Rino bio u pravu, zajednički je zadatak da spasavamo Milan. Dug je put pred nama”, podvlači Bonucci.

Kapiten Milana je zahvalan treneru na pomoći koju mu pruža.

“Trener je resetovao sistem na pravi način. Povratio nam je samopouzdanje, a sada igraju dobro i oni fudbaleri za koje se mislilo da su izgubljeni. Ubedio nas je da Milan ne može gore od onoga što se dešavalo u prvih nekoliko meseci ove sezone i uneo nove ideje koje smo besprekorno implementirali. Napravio je novi Milan”, zaključio je Leonardo Bonucci.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji