Rossoneri potvrdili transfer: Nikola Kalinić u Milanu

Fudbalski klub Milan potvrdio je da je postigao dogovor sa Nikolom Kalinićem, koji na „San Siro“ stiže iz Fiorentine.

O Kalinićevoj selidbi u Milano se spekulisalo nedeljama, a pre nekoliko dana se činilo da je samo pitanje vremena kada će transfer biti potvrđen, ali je došlo do zastoja u pregovorima dva tima.

Međutim, italijanski gigant je potvrdio dolazak hrvatskog fudbalera u nedelju predveče, iako će Kalinić tek u ponedeljak imati lekarske preglede u Milanu. To znači da će nekoliko sati kasnije potpisati ugovor.

Italijanski mediji prenose da će Kalinić igrati na pozajmici u Milanu ove sezone za pet miliona evra, a da će Rossoneri imati obavezu da ga kupe sledećeg leta za dodatnih 20 miliona evra.

Hrvatski fudbaler je poslednjih dana odbijao da trenira sa saigračima iz Fiorentine, pa se nije ni našao na spisku igrača ‚Viole‘ za novu sezonu. Izabranici Stefana Piolija svoju prvu utakmicu igraju od 20.45, a rival im je Inter.
Interesovanje za Kalinića pokazivao je i Everton, koji je nudio više novca, ali je hrvatski fudbaler nedeljama naglašavao da želi samo u Milan da pređe.

Kalinić je ponikao u Hajduku iz Splita, u čijim redovima je bio do 2009. godine, a potom je igrao za Blacburn i Dnjipro, pre dolaska u Fiorentinu pre dve godine.

(N1.info.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji