Milan digao ponudu Donnarummi, ali se opasno kocka sa klauzulom! Tri moguće zamene na golu...

Rossoneri ponudili bolje uslove posle ultimatuma i prepucavanja sa Raiolom,

Milan čini sve što može kako bi zadržao Gianluigija Donnarummu. Prvo su probali milom, onda silom, sada su izašli sa novom ponudom...

Predlog o ugovoru vrednom 3.500.000 evra godipnje maldi golman i njegov menadžer Mino Raiola nisu prihvatili. Potom su se pojavil spekulacije da će Milan kazniti Donnarummu selidbom na tribine ako ne potpiše novi ugovor i potom ga pustiti bez obeštećenja u leto sledeće godine. Raiola je još jednom poručio da mu se ne žuri i nastavio da igra svoju igru, a sada su Rossoneri opet uložili napore.

Milan je podigao ponudu na 4.000.000 evra godišnje. Što je više nego pristojna plata za 18-godišnjaka. Spremni su i da ubace fiksnu otkupnu klauzulu ako se ekipa ne plasira u Ligi šampiona. To je prilično rizičan potez, Milan se opasno kocka. Sledeće sezone će četiri kluba iz Serije A izboriti direktan plasman u Ligu šampiona, prohodnost je mnogo lakša nego do sada, ali tu su nedodirljivi Juve, zatim Roma, Napoli, Inter, Lazio... Rossonerima neće biti lako da se vrate u elitu čak i ako dovedu sva pojačanja koju su namerili.

Zato je klauzula ozbiljan rizik. Ali to je ono što je Raiola tražio. Prepredeni menadžer je isticao da nisu pare bitne, već Milanova budućnost. Sada Rossoneri stavljaju glavu na panj i rizikuju. Ako se vrate u Ligu šampiona, znači da su Raiolini zahtevi ispunjeni i da Donnarumma viti na putu da ostvari sportske ciljeve. Ako se ne vrate, eto prilike za Raiolu da napravi veliki transfer...

"Nadamo se da ćemo zadržati Gigia. To ne zavisi samo od srca, već i od naše ponude. Naša želja je da napravimo finansijske napore i produžimo ugovor. Spremni smo da učinimo sve iako je njegova reč poslednja", rekao je Milanov direktor Marco Fassone.  

Međutim, dok čeka odgovor, Milan razmišlja i o drugoj opciji. Čak i ako kazne Donnarummu selidbom na tribine do isteka ugovora, to znači da moraju da nađu novpog golmana. Nedavno su prodali Diega Lopeza, alternativa je iskusni Storari ali on nije rešenje za prvog golmana. Pominju se Iker Casillas kojem ističe ugovor sa Portom, zatim Marchetti koji je rezerva u Laziu, a Milan ga je želeo i ranije. Treća opcija je Wojciech Szczęsny kojem ističe pozajmica u Romi. Vučica ga neće zadržati, Arsenalu nije potreban, a želi ga i Napoli umesto Pepea Reine.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji