Završena sezona: Milan osvojio trofej posle više od četiri godine i vratio se na evropsku scenu! (ANKETA)

Fudbaleri Milana su utakmicom protiv Cagliarija (2:1) završili sezonu 2016/17.

Trener Vincenzo Montella je uspeo ono što pre njega nisu uspeli Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Siniša Mihajlović i Cristian Brocchi - doneo je Milanu trofej i sa Rossonerima izborio izlazak na evropsku scenu nakon tri sezone.

Može se reći da je ovo bila uspešna sezona, jer je posle više od četiri godine posta Milan osvojio neki trofej. Rossoneri su krajem 2016. godine pobedili Juventus u Dohi i osvojili 7. Superkup Italije. Detaljnije OVDE.



Napravljen je uspeh i u prvenstvu, Milan je sezonu završio na 6. poziciji i izborio kvalifikacije za Ligu Evrope.

Tabela Serije A posle 38. kola:




Napad Milana je ove sezone bio 10. najbolji u ligi sa 57 postignutih golova, dok je odbrana sa 45 primljenih golova 5. najbolja ove sezone u Seriji A. Više detalja o rezultatima i statističkim podacima, pogledajte OVDE.

Što se tiče TIM Kupa, Milan je ove sezone stigao do četvrtfinala gde je poražen od ovogodišnjeg šampiona Juventusa. Opširnije OVDE.

Igrači sa najviše minuta provedenih na terenu u sezoni 2016/17:

Gianlugi Donnarumma: 3720 minuta
Jesus Joaquin Suso: 3089
Gabriel Paletta: 2804
Alessio Romagnoli: 2580
Juraj Kucka: 2369

Najbolji strelac ekipe je Carlos Bacca sa 14 golova, dok je prvo mesto na listi najboljih asistenata pripalo Špancu Susu.

Najbolji strelci u sezoni 2016/17:

Carlos Bacca: 14 golova (34 utakmica)
Gianluca Lapadula: 8 (29)
Jesus Joaquin Suso: 7 (36)

Najbolji asistenti u sezoni 2016/17:

Jesus Joaquin Suso: 11 asistencija (36 utakmica)
Giacomo Bonaventura: 6 (22)
Gerard Deulofeu: 4 (18)

Ova sezona će svakako biti upamćena i po tome što je Silvio Berlusconi prodao Milan. Klub su sredinom aprila preuzeli Kinezi od kojih se očekuje da vrate Milan u sam vrh evropskog i svetskog klupskog fudbala.

Novi direktori Massimiliano Mirabelli i Marco Fassone imaju zadatak da ovog leta dovedu velika pojačanja, a Vincenzo Montella da napravi što bolje rezultate, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu.

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji