Znate li da Donnarumma još igra za mrvice? Ali od leta... Mamutska povišica!

Barem u poređenju sa onim što će dobijati od sledećeg juna.

Ima ih i na našim prostorima koji zarađuju više. Istina, Gianluigi Donnarumma je još maloletan, ali odavno i deca na bogatom zapadu zarađuju više nego ovde. Bez obzira, utisak je da bi Englezi, pa i najveći španski klubovi odavno reagovali i jednom od najtalentovanijih - ako ne i najtalentovanijem golmanu sveta - podigli primanja. U Italiji je stil života ipak malo leženiji, ali to ne znači da u Milanu nisu razmišljali o Gigiju. Uostalom, morali su. Ipak mu je menadžer Mino Raiola, a taj je opasno navučen na pare. I uskoro će moći debelo da se naplati, pošto mediji na Apeninima pišu o mamutskoj povišici.

Rossoneri će, naime, za Donnarummin novi, petogodišnji ugovor potrošiti čak 50.000.000 evra! Doduše, tu je uračunat i poraz, dok će prema navodima Corriere dello Sporta mladom golmanu pripasti neto plata od oko 5.000.000 evra po sezoni. Plus bonusi naravno.

Novi ugovor, bar je tako predviđeno, stupio bi na snagu 1. jula.

Inače, Gianluigi Donnarumma je do sada godišnje zarađivao "skromnih" 160.000 evra. Skromnih kad uporedimo sa basnoslovnim sumama kojima se poslednjih godina razbacuju fudbalski poslenici.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji