Milan ima tim za narednih 15 godina!

Velike reči desnog beka Rossonera.

Neki novi klinci bude uspavanog džina i vraćaju ga na put stare slave. Milan se posle pet godina posta okitio prvim peharom i to onim namenjen pobedniku Superkupa Italije, a među herojima Rossonera našli su se golobradi klinci poput Gianluigija Donnarumme, Manuela Locatellija i Marija Pašalića (na pozajmici iz Chelsea), a tu su i momci poput Alessia Romagnolija i Davidea Calabrie, koji predstavljaju budućnost kluba sa San Sira.

I upravo je to tema na koju je posebnu pažnju obratio iskusni desni bek Mattia De Sciglio, koji smatra da Milan ima ekipu koja bi mogla da dominira narednih 15 godina.

„Volim što sam kapiten jednog ovako mladog i talentovanog tima“, rekao je De Sciglio za Gazzettu i nastavio:

„Već sam imao priliku da nosim traku u mlađim kategorijama, to je prelepo osećanje, ali i velika odgovornost. Ja sam još mlad, ali kad gledam Donnarummu i Locatellija, koji se šest-sedam godina mlađi od mene, ja ostanem bez reči“.

Posebne reči hvale imao je upravo za dvojicu nosilaca igre - Donnarummu i Locatellija.

„Donnarumma je fantastičan i stalno napreduje, nogama je čvrsto na zemlji i nije izgubio kompas. Locatelli napreduje izuzetno dobro za nekog ko ima 18 godina. Žao nam je zbog Calabrie, koji će biti van terena tri meseca, ali svi verujemo u njega“.

Zato i veruje da je Milan na dobrom putu da se vrati tamo gde mu je i mesto - u eliti.

„Imamo jako lepu grupu italijanskih igrača, a tu su i drugi momci. To je zaista lepo i treba biti ponosan na tako nešto, posebno kada pogledamo kakve sastave imaju drugi timovi. Sa svim ovim mladim i talentovanim momcima Milan ima tim za narednih 15 godina, ako ne i više. Sada želimo da se kvalifikujemo u Ligu šampiona i vratimo tamo gde nam je mesto“.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji