Prvo pojačanje u Milanu! Montellin božićni poklon je kapiten mlade reprezentacije Španije

Rossoneri iznenadili izborom prvog novjalije...

Pojačao se Juventus, pojačao se Inter, a sada je i Milan završio prvo pojačanje! Potpuno neočekivano. Italijanski mediji javljaju da je sve dogovoreno oko dolaska Gerarda Deulofeua.

Ovo je poprilično iznenađenje jer se Španac iz Evertona nije mnogo pominjao kao želja Rossonera. Znalo se da je Montella tražio od kluba da mu dovede pojačanje u napadu. Tačnije, na bočnoj strani ofanzivnog dela tima. Pominjala su se neka druga imena, ali ne i Deulofeu. Spekulisalo se imenima Keite (Lazio), Iturbea (Roma), Navasa (Manchester City), El Ghazija (Ajax), a završilo se dovođenjem kapitena mlade reprezentacije Španije.

Deulofeu je dete Barcelone i velika nada katalonskog kliuba. Očekivalo se da jednog dana zablista u prvom timu Barce, ali je za A ekipu odigrao samo šest mečeva u svim takmičenjima za dve godine. Otišao je na jednogodišnju pozajmicu u Everton 2013. i ostavio sjajan utisak. karamele su htele da ga zadrže, ali ga je Barca vratila i onda pozajmila Sevilli gde se baš i nije najbolje snašao...

U Evertonu ga nisu zaboravili i prošle godine se vratio na Goudison Park. Ali ovog puta za stalno, u transferu teškom 6.000.000 evra. Međutim, letošnjim dolaskon Ronalda Kumana na klupu Evertona, promenila se i pozicija Deulofeua. Izgubio je mesto startera, dobijao je sve manju minutažu i na kraju rešio da napusti Everton.

Želeli su ga Marseille, neki španski prvoligaši poput Deportiva, ali je Milan bio najprimamljivija opcija. Rossoneri su dogovorili pozajmicu Deulofeua do kraja sezone.

Deulofeu će biti podrška Susu i Niangu koji su do sada igrali na krilnim pozicijama i nisu imali adekvatne zamene. Montella sada dobija opciju više, a Niang i Suso ozbiljnu konkurenciju. Galliani se nada da će Deulofeu biti pogodak kao što je to bio Suso. Jedan Španac je bio otpisan u Liverpoolu i procvetao je u crveno-crnom dresu, drugi je precrtan u Evertonu i sada kreće istim putem...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji