Galliani odlazi

Zvanično saopštenje se očekuje u toku nedelje.

Dolazak novih kineskih vlasnika će i definitivno označiti početak nove ere u Milanu. Osim što će Silvio Berlusconi ostati na poziciji počasnog predsednika, sve ostalo će biti promenjeno iz korena. Metla promena će zahvatiti i Adriana Gallianija koji će posle 30 godina napustiti funkciju u slavnom klubu.

Italijanski mediji navode da će tokom nedelje uslediti i zvanično saopštenje Milanovog transfer-gurua o odlasku iz kluba.

„Nisam spreman da ostanem u Milanu na bilo kojoj drugoj funkciji osim generalnog direktora. Niko me još nije pitao, ali posle 30 godina u klubu, ne bih prihvatio drugačiju ulogu od one koju trenutno obavljam“, rekao je juče Galliani i između redova najavio kraj ere u Milanu.

Godinama desna ruka Silvia Berlusconija, legendarni operativac nije u planovima novih kineskih vlasnika koji žele da postave Massima Mirabellija za novog sportskog direktora čime bi Galliani bio marginalizovan i praktično isključen iz transfer politike kluba.

„Ne interesuje me ni mesto u Upravnom odboru, jer mora da postoji neko poštovanje za dosadašnju karijeru“, poručio je Galliani.

Milan bi u januaru trebalo da pređe u vlasništvo kineskog konzorcijuma, a prvi čovek Kineza će biti nekadašnji Interov funkcioner Marco Fassone koji bi dobio funkciju generalnog direktora, dok bi Mirabeli bio njegov prvi saradnik.

Na taj način će se okončati era jedne od najuspešnijih rukovodilačkih garnitura u istoriji fudbala. Silvia Berlusconija i njegovih najbližih saradnika. Osipanje je počelo još pre dve godine kada je klub napustio Ariedo Braida, a potom je otišao i Umberto Gandini. Uz Gallijanija, to su dvojica čelnika koji su gradili istoriju Milana prethodnih decenija.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji